You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "A"

Az Oroszlány nyerte a piros-fekete rangadót

A fordulás után éledezni látszott a vendégcsapat

Közel három évtizednyi szünet után lett újra A-csoportos csapata Oroszlánynak. Az egykori ezüstérmes otthonában ugyanaz a varázslatos hangulat fogadta a Szolnoki Olajbányászt, mint ami annak idején, csak ezúttal már egy modern, talán a hazai mezőny leghangulatosabb kosárcsarnoka volt a helyszín.

Talán a környezet, vagy valami más miatt, de egészen rosszul kezdett a Juhos Leventét sérülés miatt nélkülöző Szolnok. Nem úgy a hazaiak, akik Bozovics és Hayes vezérletével a palánk alól könnyedén építgették előnyüket, tegyük hozzá, igen jól! A szolnoki védekezés meg sem közelítette az elmúlt mérkőzéseken látottakat, Zsíros Péterék könnyedén szerezték kosaraikat.

Jonesékra rá sem lehetett ismerni, szinte a legkönnyebb dobásokat is elhibázták, vagy eladták a labdát, így pedig a hazaiak extázisban kosárlabdázva az első negyedben húsz pontos előnyt harcoltak ki (28-8). Különösen a nyolc dobott pont volt fájó, az egyértelmű volt, hogy ha nem lesz drasztikus változás a vendégek teljesítményében, akkor nem nyerhetnek Oroszlányban.

A második játékrész sokkal szorosabb csatát hozott, a szolnokiak próbálkoztak, de nem igazán ment nekik ezen az estén. Sokáig csak hárman tudtak pontot dobni, ráadásul sem Jonesnak, sem Smithnek, sem pedig Tuckernek nem volt jó napja. Így pedig nemhogy csökkenteni nem sikerült a félidőig a különbségen, két ponttal még meg is toldotta vezetését az Oroszlány (48-26).

A fordulás után éledezni látszott a vendégcsapat, s a hazaiakban is alighanem ekkor tudatosult, hogy szűk három évtized után megnyerhetik első hazai A-csoportos mérkőzésüket. Oroszlányi oldalon már nyoma sem volt az első félidő energikus játékának, így ha nem céloztak volna olyan pocsékul a szolnoki játékosok, akkor bizony bajban lehettek volna Mohácsiék. De nem dobtak jobban, ami persze a hazai védekezést is dicsérte.

Dragan Alekszics sokat cserélt, igyekezett megtalálni azt az ötöst a pályán, amelyik végre elkapja a fonalat, de ezen az estén ez az Olajbányász nem tudott megújulni annyira, hogy belátható közelségbe kerüljön a fordítás. Amikor hosszú idő után ismét tíz ponton belülre kerültek Moranték (74-65), akkor kevés idő volt, így végül a kosárünnepen ezen az estén az oroszlányi piros-feketék lehettek sokkal boldogabbak.