Ha van olyan párharc a magyar kosárlabda történelmében, amire illik a presztízscsata kitétel, akkor az az NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Arconic-Alba Fehérvár összecsapás. A rájátszásban immár tizenegyedik alkalommal találkozik a két gárda, eddig 5-5 győzelemmel (elődöntőket tekintve 1-1) állnak az egymás elleni küzdelmekben.

Mindkét csapat útja viszonylag simán vezetett a négy közé, a székesfehérváriak a Sopron KC-t verték három meccsen átlagban 18 ponttal, a mieink pedig az újonc ellen hozták a kötelezőt szintén vereség nélkül, így pihenésből, felkészülésből mindkét alakulatnak ugyanannyi jutott.

Ezúttal a piros-feketék azonban idegenben kezdenek, ami annyiból tűnik ideálisnak, mert úgy tartják, hogy az első meccsen a teher sokkal inkább a házigazda vállát nyomja. Így Vojvodáék a lendületben lévő kupagyőztes ellen kell, hogy helyt álljanak, ráadásul a szolnoki szurkolók a Gáz utcában rendszerint hazai hangulatot teremtenek az övéiknek, ez pedig komoly segítség lehet Vidin mester csapatának.

Sokpontos mérkőzésre, látványos kosárlabdára biztosan számíthat, aki figyelemmel követi a párharcot, hiszen az Alba 100 pontot átlagolt eddig a rájátszásban, és az Olaj sem maradt el sokkal tőle.

Aki szombaton nem Székesfehérváron biztatja az NHSZ-Szolnoki Olajbányászt, az 18 órától a MindigTV GO felületén keresztül tudja élőképen követni a nyitányt. A játékvezetői hármast ezúttal Benczur Tamás, Kapitány Gellért, Farkas Gábor alkotja.