Nem kisebb volt a tétje az utolsó alapszakasz mérkőzésének, minthogy az NHSZ-Szolnoki Olajbányász megtartja-e a dobogón elfoglalt harmadik helyét és ezen tudatban vág neki a szezon hátralévő, rendkívül fontos szakaszának. Oliver Vidin együttese Kaposvárra látogatott, hogy a kiesés ellen harcoló hazaiak ellen biztosítsa be harmadik helyezését.

Jó előjelekkel, a Pécs elleni hazai sikerrel és újra teljes kerettel, Lukács Norberttel és Dustin Thomas-szal a fedélzeten vágott neki a kaposvári csatának a szolnoki csapat. A kötelező győzelmekként elkönyvelt találkozók általában rendkívül nehéz összecsapásoknak ígérkeznek, de nem volt más választása a mieinknek, mintsem, hogy ezúttal a győzelembe menekülnek.

A tétnek megfelelő hozzáállás mutatkozott meg a játékosokon, melynek következményeként jól kezdtünk, Wiggins és Eads pontjaival gyorsan kaposvári időkérés következett. A folytatásban továbbra is kézben tartottuk a találkozót, Eads, Lukács, Rudner és Jovanovic pontjaival, ezek közül több triplával 12 pontos különbség is kialakult. A negyed alapján abszolút a mieink dominanciája volt látható, s ennek megfelelő eredményt mutatott a tábla is, 18-28. A hazaiak próbálkoztak, s ezen törekvésüknek köszönhetően folyamatosan faragták hátrányukat, így mindig életben tartották reményüket a mérkőzés szorosan tartására. A vezetést azonban végig nálunk volt, így a vendéglátóknak folytonosan csak az előnyünk faragása lehetett a cél, ami rendkívül kimerítő mind fizikálisan, mind mentálisan.

A kaposváriak akaratát és lelki erejét azonban dicséri, hogy mindvégig küzdöttek azért, hogy megfordítsák az eredményt, s a két utolsó negyedet egálra le is hozták. A mieink viszont jó csapatjátékkal, a padról érkező fontos pontokkal, több szerzett lepattanóval és gólpasszal megnyerték ezt a rendkívül fontos mérkőzést, s így biztossá vált, hogy a harmadik helyen fejezhetik be az alapszakaszt. Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász így utolsó 5 mérkőzéséből 4 meccset megnyerve készülhet a Magyar Kupa Döntőre, majd a rájátszásra.

Szurkolóinknak köszönjük a támogatást, hajrá Olaj!