Az NKA Universitas Pécs elleni párharc első meccse hazai környezetben viszonylag sima győzelmet hozott a mieink számára – ahogyan arra előzetesen számítottunk. A második mérkőzés Pécsen egy küzdelmes, végig nyílt összecsapás volt, a végén egy bravúrkosárral, és Olaj-sikerrel – ahogyan arra előzetesen számítottunk.

Ezek tudatában most a harmadik meccsre készül az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, újra a Tiszaligetben, ahol a tét immár a továbbjutás, ahol a tét az, hogy ne kelljen újra útra kelni Pécsre, ahol a tét az, hogy rögtön el lehessen kezdeni a felkészülést az elődöntőben rájuk váró ellenfélre.

Persze ehhez meg kell nyerni a harmadikat. Ahol a nyomás ismét Oliver Vidin csapatán van, hiszen a Pécs immár felszabadultan játszhat annak tudatában, hogy a rájátszásba kerülés is siker egy újonc esetében, ha nyeretlenül bukják el a piros-feketék elleni küzdelmet, akkor is megérdemlik a tapsot. Az Olaj szempontjából tehát maradnia kell a lendületnek, és a kupagyőzelmi mámorra visszamutogatni ilyen távlatból tán már nem érdemes, a mentális lökést most Eads meccsnyerő +1-e jelentheti számukra, na meg a szurkolók sosem szűnő támogatása.

Aki pénteken nem a helyszínen biztatja az NHSZ-Szolnoki Olajbányászt, az 18 órától a MindigTV GO felületén keresztül tudja élőképen nézni a párharc harmadik felvonását. A játékvezetői hármast ezúttal Benczur Tamás, Ádám József, Lengyel Ádám József alkotja.