A pécsiekkel egy pár hét leforgása alatt minimum öt meccset játszunk, ebből egy eddig az NHSZ-Szolnoki Olajbányász győzelmével zárult hazai pályán, ma pedig a rájátszást megelőzően jöhet újra az újonc, ezúttal semleges pályán, a kupadöntőbe jutásért.

A mieink nagyon jó előjelekkel várják a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa hétvégéjét, Oliver Vidin edző keze alatt egészen olajozottan működik a csapat, öt meccsükből négyet megnyertek, és a NKA Universitas Pécs ellen ugyan megizzadtak az utolsó előtti bajnoki fordulóban, a papírforma mégis azt mondatja, hogy a vasárnapi döntőre a mieink az esélyesebbek.

Ahogyan a másik fronton a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – SZTE-Szedeák meccsen is a szombathelyiek győzelmét várják a fogadóirodák, ettől függetlenül láttuk már meglepetést, két éve éppen ebben a párosításban győzte le Dávid Góliátot. Érdekesség, hogy kilencedik kupagyőzelmét ekkor, a döntőbe jutó Szegedet állva hagyva húzta be az NHSZ-Szolnoki Olajbányász.

2018-ból és 2019-ből már van múltja a Szolnoknak és a Szombathelynek az egymás elleni kupadöntőből, akkor mindkét alkalommal a piros-feketék kerültek ki győztesen a párharcból.

Ennyire előregondolkodni azonban ma még nem érdemes, mindannyian ismerjük a közhelyet, miszerint egy meccsen bármi megtörténhet, így koncentráljunk a 20 órakor kezdődő, NKA Universitas Pécs elleni elődöntőre, ahogyan teszi azt a csapat is! Mindent bele!

Az összecsapást az M4 Sport+-on lehet élőképpel követni, a bírói hármast Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Söjtöry Tamás Ferenc alkotja.