Annak reményében utazott az NHSZ-Szolnoki Olajbányász Pécsre, hogy a vendéglátók ellen aratott győzelemmel újabb nagy lépést tesz az elődöntőbe jutásért. Az első, múlt szombati összecsapáson a mieink magabiztos győzelmet arattak az NKA Universitas Pécs ellen, azonban mint tudjuk, minden mérkőzés más. Ennek fényében a mai meccs sem számított egyszerű találkozónak, hiszen a Pécs remek mutatóval rendelkezik hazai pályán.
Oliver Vidin vezetőedző ezúttal is teljes kerettel készülhetett a pécsi mérkőzésre és a Jovanovic-Eads-Lukács-Rudner-Wiggins ötössel kezdett. A pécsiek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, de néhány perc után bemelegedtek a szolnoki fiúk is: Lukács, Wiggins, Eads szereztek pontokat. A negyed második fele viszont egyértelműen a hazaiakról szólt, Durmo, Nikolic és Manjgafic vezette a fehérben játszó vendéglátókat, így 26-17-es negyedet zártak a csapatok.
A rövid pihenőt követően gyors 8-0-val kezdtünk, Dustin Thomas és Anthony Durham is megszerezte első pontjait. A hullámzó mérkőzés bizonyítéka volt, hogy a szolnoki zárkózás után ismét pécsi pontok következtek, majd a pécsi eladott labdák után szolnoki találatok. Vidin ugyan próbálkozott a zónával is, de a védekezésben nem igazán volt tapasztalható az előrelépés, 46-39 a félidő.
A félidőt követően ismét felzárkózási rohamot vezetett a Jovanovic irányította Olajbányász, s mindössze egyetlen pontra olvadt a hazai előny – jött is az időkérés Csirke Ferenctől. Egyre több pécsi hiba és eladott labda után Lukács zsákolásával már vezettünk, ám ekkor még csak új mérkőzés kezdődött, a találkozó korántsem dőlt el. A negyed végén már döntetlen volt, 63-63.
Ha valahogy kezdeni kell ilyen helyzetben, akkor azt ma megmutatta a csapat: Pongó triplája után sikeres védekezés, majd Durham lerohanása után újabb dupla. A pécsiek megrogyni látszottak, eladott labdák és rossz vállalások jöttek, míg nálunk Thomas duplája és Pongó Máté szerencsés triplája következtében egy nyolcpontos előny alakult ki. A pécsiek sorozatos hibáiknak köszönhetően a negyed közepén gyakorlatilag le lehetett volna zárni a találkozót, azonban nem sikerültek a kinti próbálkozásaink. Ellenben a védekezés felkeményedése után több szerzett labdából dobtunk kosarakat, így újabb nyolcpontos vezetésnél ismét időt kért Csirke három perccel a vége előtt. A Pécs azonban nem adta fel, hihetetlen végjáték következett, ahol ki kell emelni James Eads elképesztő trojkáját és hidegvérét, amellyel értékesítette az utolsó büntetőt.
Pénteken így a továbbjutásért lép pályára a Tiszaligetben csapatunk, ahová várunk minden szurkolónkat!