Az újonc otthonában jön a rájátszás első körének következő felvonása. Az első meccset viszonylag simán sikerült behúznia Lukács Norbertéknek, ezzel azért a teher nagy része lekerült a mieinkről. Annyiban legalábbis biztosan, hogy a playoffban mindig a pályaválasztó játszik győzelmi kényszerben.

Az NKA Universitas Pécs a saját csarnokában meglepően jól teljesített a szezon során, tizenhárom mérkőzésükből tízet megnyertek – köztük az akkor még Szarvas Gábor irányította NHSZ-Szolnoki Olajbányász ellenit is.

A kupadöntő megmutatta, hogy egyben van a csapat, és azután sem lassít, hogy megnyerte a klub történetének tizedik aranyát. Ezt jól példázza a Pécs elleni győzelem, ahol végig magabiztos, stabil játékkal sikerült megörvendeztetni a piros-fekete szurkolókat.

Csirke Ferencék biztosan megpróbálnak revansot venni, emiatt küzdelmes mérkőzésre lehet számítani, de ha az Olaj a Vidin mester regnálása alatt mutatott kosárlabdát játssza, akkor bőven van esély idegenben is a sikerre.

Aki nem utazik a baranyai megyeszékhelyre, az kedden 18 órától a MindigTV GO felületén keresztül tudja élőképen nézni az összecsapást.