Breaking news
  1. Tarts velünk egy akadálymentes jövőért! – szemléletformáló kampányt indított a Szerencsejáték Zrt.
  2. Hosszabbítással búcsúztunk a FIBA EC-től
  3. Nagyváradi csoportzáró az Európa Kupában
  4. Ilyen a tökéletes csapatjáték!
  5. A végére elfogyott az Olaj

SPORTCSARNOK

A sportcsarnokban konferenciaterem, kondicionáló terem, dopping- és orvosi szoba, VIP helyiség található. Mindkét nézőtéri oldalon igény szerint büfé üzemel, melyet cégünk üzemeltet.
A csarnok korszerű eredményjelző és hangosítórendszerrel is fel van szerelve, valamint minősítve van FIBA, Eurocup és Kosárlabda Magyar Kupa rendezvényekre.
A csarnok (mint sok más létesítményünk) rendelkezik mobil újraélesztő készülékkel, mely szívmegállás esetén nyújt segítséget. A csarnoki személyzet a készülék használatára kiképzett.

Méretei, kapacitása:

  • 42m x 25m (küzdőtér mérete, LED-fal és lelátó nélkül)
  • 34m x 21m (küzdőtér mérete, LED-fal nélkül, lelátóval)
  • 2300 fő (maximális néző-férőhely szám, rendezvény jellegétől változhat)
  • jelszavas wlan; 100/100 Mbit/sec internet kapcsolat

A megújulás folyamatos: a sportcsarnokot eredetileg 1975-ben adták át Szolnok város megalapításának 900. évfordulójára. 2000-ben teljeskörű felújítás, bővítés történt, ekkor többek között a csarnok azbesztmentesítése is megtörtént. Az utóbbi években teljes parkettacsere, új öltözőhelyiségek kialakítása, felszereltség növelése, a régi mobil lelátó új, korszerűbbre, betolhatóra való cseréje, wifi hálózat teljeskörű kiépítése, nagy sávszélességű internetkapcsolat (100/100 Mbit) bekötése, új, takarékos, nagy fényerejű, számítógépről vezérelhető LED küzdőtéri világítórendszer kiépítése, a kamerarendszer telepítése történt meg.

A csarnok állandó “lakhelye” a Szolnoki Olajbányász csapatának, akik itt játszák hazai mérkőzéseiket, valamint a klub irodája is itt található (főbejárat melletti lépcsőház, 2. emelet). A kosárlabda csapat mellett a szolnoki felnőtt röplabdások is e csarnokban játszák hazai mérkőzéseiket.

Az épület több, évek során állandósult időszaki rendezvénynek is helyt ad (pl. az óvodás sorváltók, a Tiszaligeti Napok egyes sportági versenyei, a Belépés Nem csak Tornacipőben játékos sorváltóverseny, valamint számos, nagy érdeklődést keltő kulturális és zenés produkció).