You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
NB I. "B"

Legyőzte a favoritot az Olajbányász!

Igazi szomszédvári rangadót rendeztek vasárnap kora délután a Tiszaligetben, a Cegléd látogatott Szolnokra. Vavra András csapata a Zöld csoport egyik favoritja, eddig veretlen, soraiban pedig öt szolnoki nevelésű játékos pattogtat.

Esélyek ide, esélyek oda, káprázatosan kezdte a meccset Szarvas Gábor csikócsapata, gyakorlatilag átrohantak ellenfelükön. Tóth Zoltánék nem találták a játék ritmusát, s ami még ennél is fontosabb, a gyűrűbe vezető utat sem, mindössze négy pontot tudtak szerezni a rendkívül lelkes hazaiak ellen.

A folytatásban aztán nagyobb sebességre kapcsoltak Hegedűs Gergőék, s ahogyan az Olajbányász az első negyedben, úgy most ők diktálták az iramot, igazolva, hogy nem véletlenül voltak veretlenek az első négy körben. A nagyszünetre már náluk volt az előny, a kérdés az volt, hogy a nagy hullámzások után tudja-e valamelyik csapat állandósítani a formáját.

A fordulás után kiegyenlítettebb lett a játék, mindkét csapat jobban odafigyelt a védekezésére. Szolnoki oldalon remekül szállt be a játékba Gilszki Erik, az Olajbányász U18-ból épphogy kiöregedett játékosa ponterősségével versenyben tartotta övéit.

Az utolsó negyedre hétpontos ceglédi előnnyel fordultak a felek, de ez a meccs még egy nagy fordulatot tartogatott. Szarvas Gábor nagyon összerázta csapatát, s az első negyedhez hasonló ritmusban támadtak, s kiválóan védekeztek tanítványai. Gilszkit továbbra sem tudták tartani, mellette Rudner és Csák is ponterősen kosarazott, a végjátékban pedig higgadt tudott maradni a házigazda, s meglepetésre, bár a játék képe alapján megérdemelten, legyőzték a veretlen Ceglédet.

Szarvas Gábor: Elképesztő első félidőt láttunk, szinte hihetetlen, hogy a 22-4-es első negyed után szünetben már a Ceglédnél volt az előny. A második félidőben a védekezésünk végig jól működött, nagyon örülök, hogy a támadásban ezúttal Gilszki Erik lépett elő nyerő emberré. Fontos győzelem volt a csoport favoritja ellen, főleg úgy, hogy nem tudtunk a sérülések miatt teljes kerettel játszani.

Statisztika