Kiélezett meccsen vertük a ligautolsót, a sok triplának, az immár védjeggyé váló csapatkosárlabdának és a végén kötélből lévő idegeknek köszönhetően.

HÜBNER Nyíregyháza BS – Szolnoki Olajbányász 81-87 (17-24, 26-16, 16-19, 22-28)
Bajnokság, 3. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Tőzsér Dénes Kelemen, Söjtöry Tamás, Lengyel Ádám József (Schäffer Béla Róbert)

Nyíregyháza: Perry 30/9, Hillsman 20/6, Dolezaj 2, Mokánszki -, Williams 16. Cserék: Kass 2, Bazsó -, Szobi 3/3, Kiss 2, Henderson 6/3.
Olajbányász: Durham 7/3, Pallai 7/6, Barnes 11/3, Subotic 15, Williamson 10. Cserék: Pongó 3/3, Rudner -, Lukács 20/12, Gavin 12/6, Révész 2.

Nagy iramban indult a papíron elég erős Olaj-győzelmet sejtető mérkőzés, hogy aztán a házigazda bebizonyítsa, egyáltalán nem szabad lebecsülni őket, főleg a saját pályáján. A mieinknél a Lukács-Pallai kettős újfent remek produktumot pakolt a statisztikusok asztalára, az most már tisztán látszik, hogy rájuk bátran építhet Potocnik mester.

A lehengerlő kohézió ezen a meccsen is megmutatta magát, mindenki beletett a közösbe, ez lehet talán a mieink legnagyobb fegyvere az idei szezonban. Az elején ennek megfelelően már kétszámjegyűre is hízott a különbség a két gárda között, de az Olaj üresjáratait remekül használták ki a nyíregyi légiósok – főleg Perry és Hillsman -, így a nagyszünetre már a hazaiak vonulhattak előnyben.

A fordulás után sem sokat változott a játék képe, Suboticék próbálkoztak, de az ellenfél nem akart nemhogy leszakadni, egyáltalán kapitulálni, így az utolsó etapra maradt a döntés a két pontról.

A végén fejben erősebbnek, élesebbnek bizonyultak a mieink, akik a büntetővonalról sem hibáztak, így továbbra is hibátlanul vezetik a bajnokságot. Következő mérkőzés: október 21-e, Kecskemét.