További két évvel meghosszabbította 2022-ben lejáró szerződését az Olajbányásznál Pongó Máté. Az irányító így 2024-ig biztosan a bajnoki ezüstérmest erősíti.

– Remek hozzáállásával, kiváló edzésmunkájával, valamint mérkőzéseken mutatott megbízható játékával már az első szezon végén kiérdemelte Máté, hogy hosszabb távon is számítsunk rá – mondta az Olajofficial.hu-nak Pór Péter, a klub szakmai igazgatója. – Védekezésben és támadásban is fontos szerepet töltött be a csapatban. Az igazi erőssége a játék szervezése, amivel igazolta az egy évvel ezelőtti döntésünket a leigazolásával kapcsolatban.

A szakmai igazgató hozzátette: Pongó Máté szerződésének meghosszabbítása tökéletesen illeszkedik a klub játékospolitikájába.

– A szakmai stáb munkáját segíti az állandóság és a kiszámíthatóság. Ezért is kötöttünk két esztendős szerződést több játékosunkkal is.

Pongó Máté remekül állt helyt a bajnoki ezüstérmes, Fiba Europe Cupban is szereplő Olajbányászban. Irányítóként 21 játékperc alatt 6,3 pont és 4 gólpassz fűződik átlagosan a nevéhez.