Jobban kapta el a mérkőzés első perceit a Szeged, s ezt a lendületét tartani tudta az első szünetig. Ahogyan az várható volt, Persons vezetésével nekiesett ellenfelének a házigazda, a negyed végére öt pont volt az előnyük (17-12).

A folytatásban is az elmúlt meccsekhez hasonló formában, azaz sok dobást kihagyva játszott a Szolnok, így 21-12-nél Gasper Potocnik egy gyors eligazításra magához rendelte fiait. A fejmosás használt, ugyanis egy perc alatt hét pontot dobtak Badzimék, így az újabb időkérés már a szegedi kispadról érkezett (21-19).

Sikerült is megállítani a szolnoki rohanást, a 0-7-re 7-0-ával válaszoltak. Sok védekezésről nem beszélgethettünk egyik oldalon sem, annyival tartott előrébb a SZEDEÁK, hogy pontosabban dobtak, mint Badzimék. A szegediek az elrontott szolnoki támadásokból remekül indultak, s könnyű kosarakkal tíz pont fölé növelték előnyüket a nagyszünetre (40-29).

Négy gyors szegedi ponttal indult a harmadik negyed, egyetlen szolnoki tripla érkezett válaszként. Próbált keményebben védekezni az Olaj, ennek faultokban is megmutatkozott az eredménye, pontokban egyelőre nem, maradt a kényelmes szegedi előny (49-36).

Rengeteg hiba volt mindkét oldalon, ebből azonban a szegediek tudtak profitálni, mivel ők többször tudták kihasználni az ellenfél hibáit. Három perccel a negyed vége előtt Cook triplája után már 16 pont volt a hazai előny, Gasper Potocnik ismét időkéréssel próbálta megfékezni a szegedieket (56-40). Nem sok sikerrel, csak kozmetikázni sikerült az eredményen.

A záró negyed előtt nyilván sokaknak eszébe jutott az OSE elleni siker, ott 14 pont volt a ledolgozandó hátrány. Ám akkor képes volt az Olaj változtatni, itt ez nem igazán sikerült. A fáradó Szegedben Alston mindig a legjobbkor dobott kosarat, a lepattanózásban pedig szinte bántó volt a különbség a hazaiak javára, 39-24 volt ez az arány hat perccel a vége előtt. Annyira nem volt esély ezen az estén, hogy Cook négy pontjával már húsz pont is volt közte. Olyat láttunk ekkor, amire jó másfél éve nem volt példa: teljesen szétesett az Olajbányász. Keller Ivánék könnyedén dobták kosaraikat, így nem volt remény a bravúros fordításra, sőt, csúnya zakó lett belőle. Ezzel elszenvedte második idegenbeli, összességében harmadik vereségét a Szolnok. A folytatásban csütörtökön az Alba Fehérvárt idegenben legyőző ASE látogat Szolnokra. Egy biztos, nem lesz könnyű meccs!

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szolnoki Olajbányász 81-57 (17-12, 23-17, 24-20, 17-8)

Bajnokság, 14. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Török R., Pozsonyi L.

Szeged: Persons 25/3, Cook 17/6, Szatmári -, Bognár 13/3, Alston 13. Cserék: Balogh -, Keller 2, Mayer -, Kerpel-Fronius 2, Polányi -, Hunt 9.

Szolnok: Pongó 5/3, Kovács -, Cummings 4, Subotic 13/3, Taiwo -. Cserék: Solano 12/3, Rudner 3/3, Zsíros -, Pallai 5/3, Cakarun 9.