A bajnokság második helyezettje látogat az utolsóhoz, elvileg ez sima vendégsikert ígér. Elvileg. De a magyar férfi bajnokságban biztosra menni nem igazán bölcs dolog. Persze az Olajbányásznál nem is ebben a szellemben dolgozik a szakvezetés és a csapat, így elbizakodottságtól aligha kell tartani.

Merthogy az óvatosság a ZTE esetében különösen indokolt! A nagymúltú klub méltatlan helyzete alighanem plusz energiákat mozgósít Egerszegen mindenkiben. Az, hogy minek köszönhető ez a mélyrepülés, nem a mi dolgunk eldönteni, ellenben az is tény, hogy Horti Bálinték több mérkőzése szoros vereséggel ért véget, így könnyen állhatna jóval előrébb is az Egerszeg.

A zalai klub már az új edző, a bosnyák Emir Mutapcic irányításával játszott a legutóbbi fordulóban az Alba otthonában, ahol egy rosszul sikerült első félidő után vállalható vereséget szenvedtek, időnként szorongatták is Vojvodáékat.

Az Olajbányász az egyhónapos bajnoki szünetet követően egy nem várt hazai vereséggel, az ugyancsak új edzővel érkező Soprontól szenvedett vereséget, hogy aztán a Kaposvár ellen már kiváló játékkal győzzön.

Szombaton Zalaegerszegen már a teljes keret Gasper Potocnik rendelkezésére áll, így a legerősebb összeállításában léphet pályára az Olajbányász. Az egerszegi mérkőzés 18 órakor kezdődik, a szabályok betartására Győrffy Pál, Nagy Viktor és Major Ádám ügyel majd. A találkozót a Mindig TV GO felületén lehet élőben megtekinteni.