Alaposan felpörgött az esztendő végére a Tippmix Férfi Kosárlabda Bajnokság. Egy hét alatt három meccset vívnak a csapatok, egyet ebből 23-án már le is tudtak, így a 2021-es évben még két teljes fordulót kell lejátszani mindenkinek. Az Olajbányász az elmúlt két fordulóban két rendkívül nehéz győzelmen van túl. A Zalaegerszeg otthonában egy szerencsés Subotic-tripla hozta meg a győzelmet, az Oroszlány elleni hazai meccsen pedig három negyedbéli ritmuskeresést követően egy elképesztő negyedik negyeddel talpra álltak a már 22 ponttal is vezető OSE ellenében, majd. hosszabbításban a győzelem is meglett.

Ám azt nem felejthetjük, hogy ezen a két találkozón nem úgy játszottak Badzimék, ahogyan tudnak, márpedig a rossz szezonkezdés után fokozatosan magára találó Szeged otthonában jobb, s legfőképpen kiegyensúlyozottabb teljesítményre lesz szükség a győzelemhez.

A két csapat az első fordulóban találkozott már Szolnokon (igen nehezen tudott győzni az Olaj a szezonnyitón), azaz a 14. fordulóval az alapszakasz második köre veszi kezdetét hétfőn. A házigazda SZEDEÁK-ban két remek mezőnyember, Persons és Cook felel a pontokért, ők szabják a játék fazonját. Meccsenként átlagban 45 ponttal terhelik meg együtt az ellenfelek kosarát, nélkülük a Szeged nem igazán tud úgy teljesíteni, ahogyan velük. Másik két légiósuk, Hunt és Alston hasznos csapatemberek, de ők nem tudnak igazán vezérekké válni, ráadásul pont azon a poszton játszanak (4-es és 5-ös), ahol az Olajbányász a legerősebb. Szóval alighanem energiáik legnagyobb részét elviszi majd a Subotic – Cakarun páros megfékezése.

Azaz kiemelten fontos lesz, hogy az Olajbányász meg tudja oldani Persons és Cook védését, s támadójátékában lehetőség szerint kiküszöbölje a nagyobb hullámvölgyeket. A bajnoki találkozó 27-én hétfőn 18 órakor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban, ahol Benczur Tamás, Török Róbert és Pozsonyi László figyel a szabályok betartására. A találkozót a MindigTV GO felületén lehet élőképpel követni.