Villámrajttal kezdte a mérkőzést a házigazda Nagyvárad, 8-2-re és 10-4-re is vezettek már. Hét percbe telt, mire rendezte sorait az Olaj, s Kovács Péter duplájával egyenlíteni tudtak (13-13). A vezetést is megszerezte kicsit később a Szolnok, Roko Badzim bravúros hármasával először állt több pont a piros-feketék neve mellett a táblán (17-18).

Jól védekezett az Olajbányász, csak azzal lehetett igazán elégedetlen Gasper Potocnik, hogy sorra szedték a támadólepattanókat a románok. Azonban ebből csak elvétve tudtak pontokat szerezni, így továbbra is vezetett a Szolnok (19-25).

Szervezettebb, pontosabb volt a szolnoki támadójáték, a nagyváradiak inkább játékosaik egyéni képességeire alapoztak. Nagyszerűen irányított Pongó Máté, s kiválóan működött a kisemberek és a centerek játékkapcsolata, így kifejezetten szép támadásokat vezetett az Olajbányász. A negyed hajrájához érve már hét ponttal is vezettek Badzimék, ám újra jöttek a román triplák. De hiába, mert a nagyszünetre visszaállt az addigi legnagyobb különbségű vendégvezetés. Tegyük hozzá: teljesen megérdemelten (33-40)!

Tulajdonképpen egyetlen játékelemben mutatott hazai fölényt a statisztika, ez a lepattanók száma vol. Ebben ugyanis igen komoly nagyváradi fölény regisztrálhattunk húsz percnyi játék után (24-14!).

Láthatóan nagy energiákat mozgatott az Oradea a harmadik negyed elején, ami nem csoda, hiszen egy győzelem nekik biztos továbbjutást ígért. Ám az első rohamok után megállították a felzárkózást Badzimék, 4 perc után még növelni is tudták előnyüket (36-45). A játékrész közepétől kapkodósabb lett a játék mindkét oldalon, jó másfél percig nemtalált be egyik csapat sem. A szolnokiak ébredtek hamarabb, s Rudner Gábor triplájával újra tízzel vezetett az Olajbányász huszonnyolc játékperc után (44-54). A negyed végére ez a különbség még nőtt is, így egyre többet tekintgethettünk a Portó – Varsó meccsre (45-58).

Jobban kezdte a záró játékrészt a Nagyvárad, egy 10-0-ás sorozattal igencsak messze lökték a szolnokiakat a továbbjutás halvány esélyétől. Persze Cakarunék nem adták föl, s szívós munkával ismét növelni tudták előnyüket. Négy perccel a vége előtt kilenc ponttal vezettek (57-66). Azonban innen is talpra állt az Oradea, s a rendes játékidő végére kiegyenlítettek (66-66).

Rosszul kezdődött a hosszabbítás szolnoki szempontból. Előbb egy felettébb furcsa támadóítélettel kipontozták Gelvis Solanot, majd pillanatokon belül hat pontot dobott a házigazda. A lendületet kapó nagyváradiak már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet, s ezzel a továbbjutást sem. A másik meccsen ugyanis szintén hosszabbításban a lengyelek győztek, így a Legia mellett az Oradea lépett tovább a csoportból.

CSM CSU Oradea – Szolnoki Olajbányász h.u. 78-70 (19-21, 14-20, 12-18 21-8, 12-4)

FIBA Europe Cup, H-csoport, 6. forduló
Nagyvárad, Antonio Alexe Aréna
Zdravko Rutesic, Özlem Yalman, Marko Vuckovic

CSM CSU Oradea: Bickauskis 15/3, Holt 10/6, Richard 12/6, Green 8, Gavrilovics 11. Cserék: Markovic 9, Nicolescu 6/6, Fometescu 3/3, Baciu 2, Paliukenas 2.

Szolnoki Olajbányász: Solano 9/3, Pongó 10/6, Badzim 11/6, Subotic 14, Taiwo 2. Cserék: Rudner 3/3, Kovács 6, Rogic 1, Zsiros -, Pallai -, Cakarun 14.