Szolnoki Olajbányász – PVSK-Veolia 87-66 (25-15, 21-13, 17-13, 22-23)

Szolnok, zárt kapuk mögött.

Vezette. Tőzsér, Ádám, Szilágyi

OLAJBÁNYÁSZ: Warner 16, Kovács 7/3, Rudner 2, Subotic 11, Cakarun 10. Csere: Taiwo 3, Badzim 21/15, Pongó 4, Juhos 5, Zsíros 8/6, Frank, Gilszki. Edző: Gasper Potocnik

PVSK: Ruják 2, Fundenbirk 17/6, Lewis 12/3, Meleg 3, Brkic 12/3. Csere: Budiminr 9/3, Carev, Demeter 5/3, Krivacevic 6. Edző: Dragan Aleksic

Három gyors kosárral kezdett a listavezető Olajbányász a PVSK elleni bajnokin. A vendégek kicsit nehezebben lendültek bele, de aztán Budimir és Lewis kosaraival gyorsan utolérték Kovács Péteréket. A negyed derekához érve Badzim tripláival próbált kicsit elszakadni ellenfelétől a Szolnok, Dragan Aleksic gyorsan magához is intette játékosait, mielőtt nagyobb lenne a különbség a két csapat között (20-13). A pécsiek a nem sokat tudtak a negyed végéig megvalósítani az intelmekből, Badzim bedobta zsinórban harmadik hármasát is, a játékrészt pedig Pongó ziccere zárta (25-15).

Az első negyed utolsó három perce láthatóan még rajta hagyta nyomát a vendégek csapatjátékán,  nem igazán találták  a szolnoki védekezés ellenszerét. Ezzel szemben a hazaiak könnyedén alakították ki helyzeteiket, a pécsiek szerencséjére a befejezéseknél azért akadt hiba. Ez azt jelentette, hogy a negyed feléhez érve nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a PVSK, igaz, a Szolnok sem növelte érdemben az előnyét (32-21). 

Innen Cakarunék tudtak ritmust váltani, s két perc alatt egy 9-2-es sorozatot produkálva szaporították a pécsi szakvezető gondjait (41-23). A negyed végére meglett közte a húsz is, de az utolsó kosár egy figyelmetlenség után Budimir nevéhez fűződött (46-28).

A nagy szolnoki előny rányomta bélyegét a mérkőzésre, a pécsiek erőlködtek a felzárkózásért, míg Cakarunék kicsit pontatlanabbá váltak a biztos vezetés tudatában (57-35).

A negyed végéig számottevően nem változott a játék képe, az Olajbányász továbbra sem engedett szoros védekezéséből, így esélye sem volt a PVSK-nak a jobb eredményre (65-43).

A záró negyed elején beragadt kicsit az Olajbányász, két percig nem tudtak a gyűrűbe találni Rudnerék, amit ezúttal jól használtak ki Krivacsevicsék, s öt pontot dobtak válasz nélkül. Az egyébként remekül játszó Angelo Warner tett pontot a szolnoki pontcsend végére egy szép megmozdulás után, ugyanakkor a pécsi lendületet nem sikerült megállítani egészen Roko Badzim triplájáig, pontosan a záró negyed felénél (73-54). Innentől úgymond helyreállt a rend, s ismét húsz pont fölé kúszott az Olajbányász vezetése (79-54). A Szolnok ezzel megszerezte tizennyolcadik győzelmét is a bajnokságban, azaz listavezetőként fogadja egy hét múlva a Sopron együttesét.