Azt gyorsan az elején szögezzük le: matematikai esélye még maradt a továbbjutásra a Szolnoki Olajbányásznak, ám itt már kevés a nagyváradi győzelem, ahhoz, hogy egyáltalán a számolgatás elkezdődhessen, a Portonak még ki kell kapnia a biztos csoportelső Legia Varsótól. Minden számítás csak ezt követően indulhat.

Így maradunk a nagyváradi csoportzárásnál, melyet, mint minden más mérkőzést, meg szeretne nyerni Gasper Potocnik csapata. A román ezüstérmes ellen legutóbb a Tiszaligetben szezonbéli legrosszabb produkcióját nyújtotta a csapat, így a vendégek győzelemmel távoztak. Azóta láthatóan ismét felfelé ível a mieink formája, ennek ékes bizonyítéka volt a körmendi győzelem.

Formajavulás ide, esélyek oda, Nagyváradon rendkívül nehéz dolga van a mindenkori vendégnek, ugyanis egy remek játékosállományú és kifejezetten jó szerkezetű csapatot rakott össze a szakmai stáb. Egy biztos: ezúttal nem segítheti őket az Antonio Alexe Arénában szurkolótáboruk, mivel a járványhelyzet miatt zárt kapuk mögött kell lejátszani a csoportmeccset.

Hamarosan háromhetes szünet vár a magyar csapatokra a válogatott szünet miatt, így nem kell spórolni az energiával, meg kell próbálni visszavágni a kellemetlen szolnoki vereségért a nagyváradiaknak.

A záró körben az FC Porto a Legia Varsót fogadja, míg az Olajbányász a CSM CSU Oradea otthonába szerepel. Mindkét meccset egyformán 19.45-től rendezik. Élőben a Fiba YoutTube cstornáján keresztül követhetők a találkozók.