Az Európa Kupa H-csoportjának legjobb formában lévő együttesével, a Legia Varsóval játszik szerdán este az Olajbányász az utolsó előtti csoportkörben. A tét egyértelmű: Pongó Mátééknak győzniük kell, ha életben akarják tartani továbbjutási esélyeiket. Portóban a Cakarunt és Suboticot nélkülöző Olaj olyan erényeket csillogtatott, amire lehet és érdemes is építeni. Az ott látott hozzáállással, kiegészülve a két kulcsemberrel, igenis legyőzhető az eddig veretlen Legia.

Gasper Potocnik vezetőedző a Bball1 szakportálnak nyilatkozva azt mondta, ha kellően tudunk koncentrálni az erősségeinkre, akkor a betegségek, kisebb sérülések ellenére is legyőzhetjük a lengyel csapatot.

Azt pedig mi tesszük hozzá: a rendkívül komplett, kiváló szerkezetű ellenféllel szemben sok hiba nem fér bele a játékba, láthattuk Varsóban is, hogy azonnal megbüntettek minden megingást. A fegyelmezettségen túl kell még a remek szolnoki szurkolótábor is, velük ugyanis sok rendkívül nehéznek tűnő feladatot is megoldott már ez a csapat.

Az utolsó hazai csoportmeccs 18 órakor kezdődik, képernyőn a Fiba YoutTube-csatornáján lehet majd követni.