Morgen Ferdinánd Emléktorna, Paks, ESZI-csarnok

Szolnoki Olajbányász – Atomerőmű SE 62-70 (17-23, 18-15, 15-13, 12-21)

SZOLNOK: Pongó, Badzim 12/9, Gilszki 3/3, Zsíros 5/3, Cakarun 7. Csere: Pallai 3/3, Taiwo 2, Ruder 5/3, Kovács 1, Subotic 16/6, Csornai, Solano 8.

PAKS: Brown 18/6, Eilingsfeld 12/3, Buljevic 14.

A Morgen Ferdinánd Emléktorna utolsó mérkőzésén a Szolnoki Olajbányász a Paks ellen lépett pályára. Csapatunk soraiban újra ott volt kisebb sérülése után Pongó Máté, s rögtön a kezdőbe is jelölte Gasper Potocnik.

A paksiak kezdtek jobban, kinti dobásaiknak köszönhetően rendre Kovács Ákosék vezettek néhány ponttal. Alighanem még a pénteki Brno elleni meccs is ott volt Cakarunék lábában, a hazaiak egy pihenőnap után játszottak, érezhetően frissebbek voltak az első negyedben (17-23).

A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, az Olajbányász próbálkozott közelebb férkőzni, de amikor lehetőség lett volna, egy-egy apró hiba mindig közbecsúszott. A Paks remekül élt azzal, hogy a centereik a palánk alatt elég könnyen kapták a faultokat, a büntetőkkel pedig tartani tudták előnyüket. Így a nagyszünetre maradt még három pontnyi az ASE előnyéből (35-38).

Fordulás után sem volt szerencséje a faultokkal az Olajbányásznak, így az ASE továbbra is a büntetőkkel őrizte párpontos előnyét. Cakarun és Rudner közben már a negyedik hibájánál járt, ennek ellenére a 28. percben Subotic büntetői után utolérte ellenfelét a Szolnok (44-44). Sok tiszta dobás maradt ki szolnoki oldalon, az ESZI Sportcsarnokának gyűrűje sorra dobálta ki Badzimék tripláit. Ennek ellenére sikerült a negyed végére egyetlen pontnyira felzárkózni (50-51).

A záró tíz perc elejének kicsit kapkodós játékából az ASE jött ki jobban, már öt ponttal is vezettek a 35. percben (53-58). A hazaiaknál nagyon sokat ért Buljevic centerjátéka, nagyon hasznos volt a horvát magasember a lepattanóival, a bebrusztolt kosaraival. Szolnoki oldalon a támadójáték miatt bosszankodott sokat Gasper Potocnik, mi tagadás, bizony sok volt a pontatlanság (55-61).

Cakarun másfél perce jött, az Olaj centere öt pontot szórt, amivel máris egyenlő lett. Ám a végjátékban a fáradtabb Szolnok már nem tudott fordítani, a lehetőségeivel jobban sáfárkodó ASE megnyerte a torna zárómeccsét, és a körbeverésnek köszönhetően a tornát is (62-72).