Összeállt csapatunk felkészülési programja, melyben lesz több csapatos torna, zárt és közönség előtt megrendezett mérkőzések. Gasper Potocnik csapata az egészségügyi felméréseket követően elkezdte a futóedzéseket, ezeken Gelvis Solano kivételével a teljes keret részt vett már. A dominikai játékmester augusztus 15-én érkezik, s az ilyenkor megszokott vizsgálatok után várhatóan 17-én bekapcsolódik az Olajbányász felkészülésébe.

Az első mérkőzésre sem kell sokat várni, augusztus 21-én szombaton, egyelőre zárt kapuk mögött a Pakssal találkoznak a mieink a Tiszaligetben, 25-én szerdán pedig, még ugyancsak nézők nélkül, Zalaegerszegre utazik az Olaj. Az első nyilvános felkészülési meccset augusztus 27-én pénteken vívja az Olaj, ekkor az Oroszlánnyal csapnak össze Kovács Péterék a Tiszaligetben.

Szeptember 3-án és 4-én Pakson szerepel az Olajbányász egy tornán, utána három nap alatt két meccs jön, előbb 8-án itthon a Szeged lesz az ellenfél, majd 10-én Székesfehérváron a BC Vienna ellen lépünk pályára. Ez utóbbi találkozónak a különlegessége, hogy a Vienna játékosa Andre Jones, az Olaj egykori bedobója.

A szeptember 22-i bajnoki rajt előtt pedig Erdélyben zárjuk az előszezont, szeptember 16-án és 17-én a nagyváradi tornán szereplünk. A pontos kezdési időpontokról időben értesítjük szurkolóinkat.