Az idei bajnoki döntő előtt több szakember azt jósolta, hogy a harmadik, szolnoki mérkőzés lehet a párharc kulcsa. Nos, úgy tűnik, igazuk lett, bár aligha arra gondoltak, ami végül történt.

Szombathelyen kedden Marjan Cakarunt egy Váradi Benedekkel történt kakaskodás után kiállították a játékvezetők, ezzel nem csupán a második mérkőzésről zárták ki az Olaj kulcsemberét, a horvát center a pénteki hazai találkozón sem léphet pályára. Így aztán a kedélyeket alaposan fölborzoló játékvezetői döntés egy csapásra kulcsmeccsé tette a finálé harmadik találkozóját, ugyanis a Falco aligha kap még egy ilyen esélyt a sorstól a pályaelőny elvételére.

Persze ehhez lesz egy-két szava a szolnokiaknak is, hiszen ezzel a ténnyel ők is pontosan tisztában vannak. Gasper Potocniknak és Szarvas Gábornak bizony át kellett szerveznie a csapat játékát, amire volt két napjuk. Cakarun kiesése a biztos palánk alatti kosarak és a lepattanók, valamint az elsőrangú blokkok és a védekezés miatt is nagy jelentőségű, a horvát középjátékosnak köszönhetőn ez az a poszt, ahol az Olajbányász egyételműen jobb ellenfelénél.

A pénteki vereségen az Olajbányász játékosai túltették magukat, muszáj is továbblépni, mert a harmadik meccs minden eddiginél nagyobb koncentrációt, fegyelmezettséget, s nem utolsó sorban elszántságot követel az egész csapattól.

Elemzésekbe, esélylatolgatásokba nem is nagyon bocsátkoznánk, ez az a mérkőzés, ahol a mentális tényezők, illetve a hazai pálya hangulata rendkívül sokat nyomnak majd együttesen a latba. A fergeteges hangulat garantált, ám nem szabad, hogy felelőtlen kapkodásba űzze a szolnoki játékosokat. A higgadt fejre és a türelemre nagyon nagy szükség lesz, mert az egyetlen valódi mércéje a munkának az lesz, hogy a végső dudaszó elhangzásakor melyik csapat neve mellett szerepel több pont.

Ne feledjük, a mérkőzés a televíziós közvetítés miatt 15.30-kor kezdődik pénteken. A csarnok jegypénztárai 14.30-kor nyitnak, a beléptetési szabályok továbbra is változatlanok!

A találkozót a Kapitány Gellért, Papp Péter, dr. Mészáros Balázs játékvezetői hármas vezeti.