Shane Gibson személyében új játékost szerződtetett klubunk. Az előző szezonban a horvát Cibona Zagrebet erősítő, kettes poszton otthonosan mozgó amerikai kosárlabdázó aláírta szerződését, így a napokban csatlakozhat a válogatott szünet utáni bajnoki folytatásra készülő felnőtt keretünkhöz.

Shane Gibson megfordult pályafutása során Európában az olasz bajnokságban, két éve a Telekom Bonn csapatában játszott egy szezont. Tavaly 10,5 pontos átlagot produkált a horvát ligában, az Adria Ligában pedig 10,2 pontot. Gibson egyik nagy erőssége, hogy kiváló tripladobó. A horvát klubban egyébként együtt játszott az Olajbányász egyik kulcsemberével, Roko Badzimmal.

– Olyan kvalitású játékost kerestünk, aki emberi szempontból is illeszkedik a csapatunkba – mondta az olajofficial.hu-nak Pór Péter szakmai igazgató. – Shane-t kifejezetten a kettes posztra igazoltuk, azt várjuk tőle, hogy mentalitásával, játéktudásával tovább erősíti külső sorunkat. A nyári átigazolási időszakban is képben volt a szakmai stábnál, a legfontosabb információkat már akkor beszereztük róla. Az előttünk álló időszakban szükségünk lesz a bővebb rotációra, ráadásul valamennyi riválisunk élt az ötödik légiós szerződtetésével, ezért döntöttünk úgy, hogy megerősítjük a gárdát.