Az elmúlt egy hónapban ilyen még nem fordult elő: négy napot is meccs nélkül töltöttek a szolnoki játékosok. Az évvégi pihenőt bizony meg kell becsülni, ilyen ugyanis még sokáig nem lesz! Gasper Potocnik együttese bravúros, ám a játék képe alapján teljesen megérdemelt szombathelyi sikerét követően hétfőn Sopronban lép pályára, ami mindig nehéz valamennyi csapat számára. Kostas Flevarakis mester keze alatt egy remek légiósokra építő gárda formálódott, az ő eljesítményük mindig meghatározó, ha nekik megy, akkor senki sem mehet ellenük biztosra.

Milos Boriszovot Szolnokon is jól ismerjük, több szezont is lehúzott a Tisza partján az egykori montenegrói válogatott, idén tulajdonképpen visszatért a hűség városába, neki éppen a Sopron volt az első magyarországi klubja. Mellette a litván Tauras Jogéla, illetve a két amerikai, Jackson és Thompson az SKC játékának meghatározója. Persze nagy hiba lenne, ha csak rájuk figyelne az Olajbányász, hiszen Supola, Bagó Martin, Fazekas Csaba és Sitku Márton is rendszeres játéklehetőséghez jut a meccseken.

A soproniak évzáró mérkőzésükön kikaptak a Szegedtől saját otthonukban, ezzel pillanatnyilag 6 győzelemmel és ugyanannyi vereséggel állnak a tabella hetedik helyén.

A listavezetőnél mindenki egészséges, tehát a legerősebb kerettel utazhatnak Kovács Péterék a Novomatic Arénába. A szombathelyi siker ellenére sincs hurráhangulat a csapatnál, pontosan tudja mindenki, hogy a bajnokságban nincs lefutott mérkőzés, főleg nem Sopronban. Így aztán az Olajbányásztól megszokott harcosságra, s remélhetőleg fegyelmezettségre számíthatnak a soproniak.

A hétfőn 18 órakor kezdődő mérkőzést a MindigTV Go felületén lehet élőképpel megtekinteni. A szabályok betartásáért a Benczúr Tamás, Tóth Cecília, Söjtöry Tamás játékvezetői trió felel majd.