Szolnoki Olajbányász – DEAC 88-76 (27-18, 20-20, 12-22, 29-16)
Szolnok, 1200 néző. Vezette: Cziffra, Ádám, Nyilas

OLAJBÁNYÁSZ: Warner 17/6, Badzim 12/6, Rudner 11/9, Zsíros 3/3, Cakarun 9. Csere: Taiwo, Juhos 9, Kovács 10/3, Subotic 10, Pongó 7/3. Edző: GasperPotocnik

DEAC: Moody 30/9, Guyton 11/3, Molnár,Hines 5/3, Tóth 6. Csere: Polyák 4, Molnár M. 10, Drenovac 4, Asszu 6/3, Bognár. Edző: Kovács Adrián

A második fordulóban az Olajbányász csapata is elkezdhette a bajnokságot. Ellenfélként mindjárt a szezon egyik legjobban erősítő együttese, a Debrecen jött a ligetbe. Nem bízott semmit a véletlenre a DEAC, az idén kimondottan komoly babérokra törő vendégek már délelőtt megérkeztek Szolnokra.

A bajnokság első hazai pontjait Warner szerezte, rá válaszként hét debreceni pont érkezett. Nem igazán ízlett a vendégek agresszív védekezése a mieinknek, de azért Rudner és Zsíros triplájával gyorsan vissza is vettük a vezetést. Ahogyan az várható volt, a DEAC játékának Moody volt a kulcsa, s ez ellen jobbára jól is védekezett a csapat, egyedül az amerikai irányító extra távoli dobásai működtek, azokból nyolc perc alatt össze is szedett 9 pontot. Keményen védekezett mindkét gárda, paprikásodott a hangulat, amiből az Olajbányász jött ki jobban. Hazai oldalon remekül szállt be a játékban Subotic, vezérletével, s néhány szép indításgóllal, valamint kiváló védekezéssel megléptek Tóth Ádáméktól.

Rakkolós, kemény játékot hozott a második negyed, ezúttal ez inkább a vendégek szája íze szerint alakult, mivel a faulthatáros védekezésből ők jöttek ki ekkor szerencsésebben (33-28).

A kispadra kényszerült harmadik hibája után Juhos Levente, úgy tűnt, utolérheti a Szolnokot Kovács Adrián csapata. Nos, ez nem sikerült, ugyanis ismét tudott szigorítani a védekezésén az Olajbányász, s gyorsan visszaállította a tíz pont körüli különbséget. A vezetésnek nagyon fontos kulcsa volt, hogy Tóth Ádámot sikerült mindösszesen két ponton tartani az első húsz percben.

A nagyszünet után egy 1-6-os rohammal jelezte a DEAC, hogy ők bizony komoly szándékkal érkeztek a Tiszaligetbe. Élesebbnek tűnt ezekben a percekben a Debrecen, ráadásul Zsíros Péter a negyedik faultját is összeszedte, azaz a palánkok alatt szűkültek GasperPotocnik lehetőségei. Vérszemet kaptak Moodyék, összeállt a védekezésük is, négy perc alatt összesen három pontot engedtek a hazaiaknak, s egyetlen pontra megközelítették az Olajbányászt (51-50).

A feljavuló Moodyremekül játszott, tarthatatlan volt ebben az időszakban, csapattársai pedig egészen kiválóan védekeztek. Persze kellett ehhez az Olajbányász támadójátékának visszaesése is, így nem volt meglepetés, amikor Guyton büntetőivel már a vendégeknél volt az előny (54-56).

A záró negyed kezdete kapkodósra sikeredett mindkét csapatnak, eladott labdák, elrontott gyorsindítások követték egymást. Zsíros Péter kipontozódott, négy hibája volt Juhos Leventének, a túloldalon Hinest és Moodyt kellett pihentetni a négy személyije miatt.

Közben RokoBadzim triplájával és Juhos közelijével ismét nálunk volt az előny, sőt, Juhos egy brusztolós kettessel még meg is fejelte a fórt (69-62). Az időközben visszahozott Moody gyorsan egy triplával köszönt be, megállítva ezzel a szolnoki rohamokat. Aztán ziccer közben kapott egy hatalmas blokkot Cakaruntól, az ellentámadásból pedig Kovács Péter dobott triplát, négy perccel a vége előtt időkérésre kényszerítve ezzel a DEAC-ot (76-68). Egy Moody-Warner triplapárbaj között még Juhos dobott egy kettest, így Kovács Adriánnak ki is kellett kérnie az utolsó idejét két perccel a meccs vége előtt (81-72).

Az utolsó rohamok Moody büntetőivel indultak, két kihagyott szolnoki helyzettel folytatódtak. Ismét jöttek Moody büntetői egy taktikai fault után, majd az amerikai irányító egy buta szabálytalanság után kipontozódott. Ezzel el is dőlt minden, a végjáték még tartogatott még két sikeres Subotic-büntetőt, három pontot Warnertől, így a végén a meccs addigi legnagyobb különbsége alakult ki (88-76).

Az első siker tehát zsebben, jöhet szombaton a Paks idegenben.