OSE Lions – Szolnoki Olajbányász 67-78 (12-18, 20-28, 14-18, 21-14)

OSE: Bailey 18/6, Anda 6, Bíró 11/6, Abell 7, Anderson 8. Csere: Bradley 8, Illés 2, Morgan 7/3, Garamvölgyi -, Mucza-.
OLAJ: Warner 5, Pallai 6/6, Kovács 4, Subotic 9, Cakarun 9. Csere: Pongó 14/9, Badzim 14/6, Juhos 11/3, Rudner 6/6, Zsíros -.

Kihagyott szolnoki, bedobott oroszlányi helyzetekkel kezdődött a két csapat oroszlányi felkészülési mérkőzése. A mieink négy percig nem igazán találták a saját ritmusukat, ekkor 6-0-ás hazai vezetés állt a táblán. Marjan Cakarun vette hátára a csapatot, hét pontjával gyorsan megfordult az állás. Jól nyúlt bele a meccsbe Gasper Potocnik, Pongó és Badzim beállásával villámgyorsan maga mögött hagytuk a házigazdát, s biztos előnnyel várhattuk a második negyedet.

A második negyed egészen öt és fél percig nem tartogatott különösebb fordulatot, az Olajbányász jól védekezett, az indítások rendre kosárral fejeződtek be, így gyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség (20-31). Ám elég volt néhány figyelmetlenség, elrontott támadás, s máris időt kellett kérnie Potocnik mesternek (25-31).

Gyorsan tegyük hozzá, hogy ez az OSE nem ugyanaz már, mint amelyik az első edzőmeccsre Szolnokra érkezett. Sokkal szervezettebb, jobb játékot mutattak. Az oroszlányi fellángolást gyorsan lehűtötte Subotic és Kovács, azaz továbbra is inkább az Olajbányász írta a játék forgatókönyvét. Pallai triplája és Juhos remek centerezése után ismét tíz fölé nőtt a különbség (30-43). A félidőt Juhos hármasa zárta.

Badzim és Pongó házi pontversenyével indult a harmadik negyed, el is érte a különbség a 20 pontot (35-55). Keményen védekezett az Olajbányász, ez nem igazán ízlett a házigazdának, néhány egyéni villanással azonban képesek voltak életet lehelni a játékukba. Abell és Bailey pontjaival közelítettek az Olajbányászhoz, jött is az időkérés Gasper Potocniktól (46-60).

Ismét Juhosé volt a játékrész utolsó 20 másodperce, előbb dobott egy szép középtávolit, majd ziccerben blokkolta Andersont, így a záró 10 perc előtt magabiztossá váltaz Olajbányász előnye (46-64). A záró negyedben próbálkozott az OSE becsülettel, többször is felzárkóztak 14 pontra, ám az Olajbányász sikerét semmi sem veszélyeztette. A mieink több jó egyéni teljesítményt felmutatva teljesen megérdemelten győzték le az Oroszlányt.