A héten megtartotta a szövetség a kupa negyeddöntőjének sorsolását, ahol az NHSZ-Szolnoki Olajbányász ellenfele a DEAC lesz, csakúgy, ahogy a bajnokság soron következő fordulójában is, igaz ezúttal Debrecenben.

Furcsa ránézni a bajnoki tabellára, ugyanis az első két helyezett után elég komoly tülekedés van a pozíciókért, négy gárda is – Zalakerámia ZTE KK, NHSZ-Szolnoki Olajbányász, DEAC, Sopron KC – azonos mérleggel (8-7) várja a hétvégi fordulót, ráadásul az őket követő Egis Körmend-SZTE Szedeák páros is ott liheg a nyakukban. Nem egyszerű tehát Szarvas Gábor és a piros-feketék helyzete, az utóbbi négy meccsükből csupán egy győzelmet tudnak felmutatni Révészék, a DEAC pedig éppen elkapni látszik azt a bizonyos fonalat, hisz kétmeccses győzelmi szériában vannak, így egy igazán hajtós, nehéz mérkőzés vár az Olajra szombaton.

Már csak a bevezetőben említett kupapárosítás miatt is, mert az nyilvánvaló, hogy mindkét alakulat meg akarja mutatni a másiknak, hogy mire számíthat január 24-én, amikor egy ki-ki meccsen dől majd el, hogy ki utazhat áprilisban a Final Fourra. A házigazda erős légióssorral (köztük a tavaly még Szolnokot erősítő Andre Williamsonnal) és nagyon fiatal magyar maggal várja majd a mieinket az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Ott, ahol két meglepő vereségen kívül minden meccsét behúzták Mandic edző tanítványai.

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász tehát nehéz feladat előtt áll, pláne idegenben, de muszáj lenne újra meccseket nyerni ahhoz, hogy a rájátszásra kanyarodva a pályaválasztói joggal járó legjobb négy ne távolodjon… Ebből a legjobb négy helyből pedig nagy eséllyel már csak kettő kiadó, amire – ahogy fentebb is írtuk – nem kevesen pályáznak. Az esély megvan, láttuk, hogy a csapat is képes konzisztens, jó teljesítményre, reméljük, hogy mindez Debrecenben is megmutatkozik.

A találkozót szombaton 18 órakor rendezik, a MindigTV GO felületén lehet élőképen követni. A bírói hármast ezúttal dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Sörlei Attila alkotja.