A DEAC elleni meccs nagy kérdése: sikerül-e az Olajbányásznak megőriznie a veretlenségét az ellen a gárda ellen, amelyik ellen a felkészülési időszakban egy kiélezett összecsapáson, hosszabbításban hoztuk el a győzelmet? Mielőtt erre rátérnénk, mindenképpen említést érdemel, hogy a csütörtöki mérkőzés felvezetése némileg eltér majd a megszokottaktól, egy örömteli esemény írta át a forgatókönyvet:

Berkics a király! Még most, harminc év elteltével is nem egyszer hangzik fel a lelátón a rigmus, mely a klub egyik legnagyobb legendáját, az első bajnoki cím fő letéteményesét hivatott méltatni. Berkics László a napokban lett hatvanéves, így az Olaj és a város vezetősége közösen köszönti majd az ünnepeltet a mérkőzés előtt.

A mérkőzés előtt, melyre immáron – az első két meccs tudatában legalábbis – esélyesként készülhet Rajkovics mester, még akkor is, ha az ujjtörése miatt hetekre kidőlő Lukács Norbi játékára nyilvánvalóan nem számíthat. Hogy a Sopronban, a bemelegítés közben térdfájásra panaszkodó, és később az SKC ellenit kiülő Demajeo Wiggins pályára lép-e, az majd a csütörtöki feldobáshoz közeledve kiderül.

A fentiek ellenére megsüvegelendő Pallaiék újabb diadala, szerencsére a soproni magasember-állománynak feladta a leckét a Thomas-Révész-Arabo hármas, de a meccset csapatként, keményen küzdve sikerült az utolsó etapban a javunkra fordítani. A debreceniek viszont pont abban erősek, amiben a Sopron nem volt az: temérdek lepattanóval és rengeteg gyűrű közeli befejezéssel operálnak, három légiósuk is 4-5-ös poszton bevethető, közülük ismerősként köszönthetjük majd Andre Williamsont, aki a tavalyi szezonban minket erősített energikus játékával.

A DEAC bemutatkozása felemásra sikeredett, otthon nem kis pofonba szaladtak bele a nyitányon: az Oroszlány gyakorlatilag feltörölte a padlót Williamsonékkal az Oláh Gábor utcában. A következő meccsen aztán sikerült összekapnia magát Andeljko Mandics csapatának, szintén hazai pályán fogadták a kecskemétieket, mentálisan azonban sokkal összeszedettebb, koncentráltabb benyomást keltettek, így nem volt kérdés a két pont sorsa. Idegenben eddig még nem mutathatták meg magukat, és ha választhattak volna, valószínűleg nem a Tiszaligetet jelölik meg első állomásként, az élet viszont nem kívánságműsor, jöhet az Olajbányász!

A mérkőzést csütörtökön 18 órától a mindigTV GO felületén lehet online követni. A játékvezetői hármast Kapitány Gellért, Ádám József és Kovács Nimród alkotja.