A Nagyvárad elleni hazai vereség igencsak megnehezíti az Olajbányász dolgát, a továbbjutáshoz immár idegenben is el kell csípne egy győzelmet. Kovács Péterék most ahhoz a Portóhoz utaznak, amelyiket a második félidei remek játékukkal tudtak felülmúlni a Tiszaligetben. A csapat szerdán délelőtt szállt repülőre, s holnap, magyar idő szerint igen későn, 21.30-tól lépnek majd pályára a portói klub sportcsarnokában.

Nehezíti a szolnoki szakvezető, Gasper Potocnik dolgát, hogy sem Bojan Subotic, sem pedig Marjan Cakarun nem lehet ott társaival, mivel megbetegedtek, belázasodtak. A jó hír a rosszban, hogy egyikük sem koronavírus miatt dőlt ágynak.

Rajtuk kívül Pallai Tamás is a maródiak listáját gyarapítja, a fiatal hátvéd egy kisebb bokasérülés miatt maradt Szolnokon.

Cakarun és Subotic egyaránt kulcsember, így a palánk alatti szekcióban csökken le igencsak a variációs lehetősége Potocnik mesternek. Tehát akarva-akaratlanul is alacsony szerkezetben kell megpróbálni megállítani a Porto gyors, kreatív játékát.

Akárhogy is lesz, ezúttal rendkívül sok múlik majd a kisemberek kreativitásán és ponterősségén. A csoport másik találkozóján a Legia Varsó az Oradea gárdáját fogadja.