Gyakorlatilag az egész szezont nézők mögött játszotta végig az Olajbányász, hasonlóan a többi magyar csapathoz. Pénteken láthattuk, mi is hiányzott az egyébként remek szezonból: bizony az Olaj-tábor! Az a hangulat, mely átsegítette a szolnoki játékosokat Cakarun hiányán, sokaknak felejthetetlen marad, ráadásul egyetlen győzelme repítette a végső sikertől Kovács Péteréket.

Marjan Cakarun szombathelyi kiállítása így nem a Falconak hozott szerencsét, hanem a taktikailag és mentálisan remekül felkészített piros-feketéknek, s ha hosszabbításban is, de legyőzték a regnáló bajnokot ismét. Jöhet tehát a hétfői újabb, immáron negyedik meccs az idei bajnoki döntőből, ahol minden bizonnyal mindkét szakvezető próbálja meglepni valamivel a másikat.

Pénteken elsősorban remek védekezésének köszönheti győzelmét a Szolnok, a második félidőben ezzel őrölte fel az elképesztő formában kosárlabdázó Perl Zoltán vezette szombathelyieket. Erre az erőre és keménységre szükség lesz hétfőn, s ha ehhez párosul Angelo Warner, Bojan Subotic, Marjan Cakarun és Roko Badzim ponterőssége, bizony rendkívül nehéz dolga lesz a Falco-nak, ha szeretne ötödik meccset a sorozatban.

Ami fontos: a mérkőzést nem az eredetileg kiírt késő esti időpontban rendezik, hanem 18.30-tól, ami azt jelenti, az Olaj-tábornak sem kell otthon maradnia a kijárási korlátozás miatt. Az már más kérdés, hogy időközben ezt a tilalmat is feloldották, de ez már nem lényeges, a vendégszurkolóknak juttatott valamennyi jegy gazdára talált, tehát az Olaj-tábor elindulhat idei első nagy túrájára.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász bajnoki döntő negyedik mérkőzésén hétfőn, azaz május 24-én 18.30 órakor dobják fel a labdát. A játékvezetői hármast Benczur Tamás, Praksch Péter és Győrffy Pál alkotja. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.