Személyre szabott erőnléti és orvosi vizsgálatokkal indult a Szolnoki Olajbányász felkészülése. Az A-csoport rekordbajnokát segítő orvosi és rehabilitációs csapat naprakész adatokkal rendelkezik még a játékosok testösszetételéről, a zsír és izomszövet arányáról is.

– A már tavaly is nálunk szereplő játékosok esetében lényegében a legtöbb fontosabb előzményt, sérülést, betegséget ismerjük, így náluk egy nagylaborral, azaz vér és vizeletvizsgálattal, valamint EKG-val kaptunk konkrét képet jelenlegi állapotukról – mondta az Olajofficialnak dr. Székely Áron csapatorvos. – Ha kell, akkor ultrahang diagnosztikával egészítjük ki a vizsgálatokat, hogy a lehető legtöbb információval rendelkezzünk játékosaink egészségi állapotáról. Természetesen az újonnan érkező irányítónkat alaposan kikérdezzük, mindent igyekszünk feltárni a korábbi sérüléseiről.A nagyjából kétnapos vizsgálatsorozat után kezdődhetett el a fizikai munka. – Azt azért fontos tudni, hogy az EKG vizsgálatokat nem csupán a felkészülés elején végezzük el, szúrópróbaszerűen folyamatosan figyelünk a sportolókra a szezon közben is.

Hasonlóan alapos fizikai erőfelmérő is várt Roko Badzimékra, Ecseki Dániel erőnléti edző és Pályi Norbert rehabilitációs tréner igyekezett pontosan megtudni, milyen erőállapotban érkeztek vissza Szolnokra a csapattagok. Ennek azért is volt jelentősége, mert a felkészülés előtt két héttel megkapta személyre szabott edzésprogramját valamennyi játékos Ecseki Dánieltől. Mint azt Pályi Norberttől megtudtuk, mindenki komolyan vette az elküldött feladatokat, s a megfelelő erőállapotban kezdhette el a felkészülést. A gárda, egyelőre még elsőszámú irányítója, Gelvis Solano nélkül gyakorol, s egyelőre két, három és négy ember játékkapcsolata szerepel többek között a labdás edzések programjában. Solano a jövőhét elején kapcsolódik be a közös munkába, ekkor már az öt-öt elleni játék gyakorlására is nagyobb figyelem hárul. Szükség is lesz erre, ugyanis, egyelőre zárt kapuk mögött, augusztus 21-én szombaton a Paks érkezik Szolnokra egy erőfelmérőre.