Nem is olyan régen még olyan időszak is volt, hogy a Szolnoki Olajbányász és a Jászberény foglalta el a bajnoki tabella első két helyét. A mi csapatunk azóta is az élmezőny tagja, viszont a berényieknek nem alakult éppen a legjobban eddig a szezonjuk, még mérkőzést sem nyertek.

Úgy tűnik, a kezdeti nehézségek után sikerült talpra állniuk, megtalálták a megfelelő légiósokat, az edzőt, s egyre szorosabb meccseket játszanak mindenkivel.

Talán éppen ezért is kell óvatosan tekinteni a mai megyei derbi elé, ugyanis az Olajbányász felettébb erőltetett menetben érkezik a válogatott szünet előtti utolsó bajnokira Jászberénybe. Nem véletlenül hangsúlyozta ki Gasper Potocnik vezetőedző, hogy ezúttal is felkészülten várják az összecsapást.

Szolnoki oldalon úgy tűnik, mindenki egészséges, a JKSE-ben viszont a korábban a Tiszaligetben is megfordult Kinney még nem egészséges. A meccs 18 órakor kezdődik, élő képpel a MindigTV Go oldalán lehet követni. A találkozót Török Róbert, Pozsonyi László és Balogh Gyula vezeti.