Tippmix NB1/A Férfi Bajnokság, 3. forduló

Falco KC Szombathely – Szolnoki Olajbányász 82-69 (21-17, 20-17, 17-19, 24-16)
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Tóth C., Minár L.

Falco: Váradi 12, Somogyi 10/3, Benke 15/9, Golomán 10/3, Keller Á. 4. Csere: Perl 20/3, Barac 9, Clark 2, Verasztó -.

Szolnok: Rogic 10/6, Pallai 5/3, Cummings 7/3, Subotic 16/6, Cakarun 12. Csere: Rudner 9/3, Zsíros 3/3, Badzim 3/3, Taiwo 2, Kovács P. 2.

Kemény védekezéssel kezdett mindkét csapat a forduló rangadóján, ebben a házigazda Szombathely volt az agresszívabb, így három perc után már 9-0 állt az eredményjelzőn. Gasper Potocnik időt is kért, mert más fordulatszámon pörgött csapata, mint kellett volna. Az edzői eligazítás jót tett, s Subotic triplájával a nyolcadik percre két pontra feljött az Olaj (16-14). A szombathelyi vezetés a játékrész végéig megmaradt, de az első három perc után kiegyenlített lett a játék (21-17).

Fordítással kezdte a második negyedet az Olajbányász, s bár gyorsan visszavette az előnyt a Falco, de nem tudott meglépni a védekezést rendező szolnokiaktól. A könnyű kosarak szinte teljesen eltűntek ekkor a meccsből, keményen meg kellett küzdeni minden pontért. A félidő harájához érve Váradi Benedek büntetője után 3 ponttal a Szombathely vezetett (33-30). A végén elég volt két figyelmetlenség a zónavédekezésben, meg egy eladott labda, s a nagyszünetre komolyabbnak mondható előnyt harcolt ki a Falco (41-34).

Kicsit visszaesett a meccs színvonala a fordulás után, mindkét csapat többet hibázott, nem célzott pontosan. Az Olajnál remekül szállt be a játékba Rudner Gábor, az ő hat pontjával két pontra csökkentette hátrányát a Potocnik-csapat (47-45).  Később az egyenlítés is összejött Cummings triplája után, ám ekkor megtorpant a szolnoki támadójáték, amit azonnal kihasznált a Falco (56-48). A nagyon szívós Szolnok újra talpra állt, s nyitott maradt a meccs az utolsó tíz perc előtt (58-53).

Rosszul kezdte a záró játékrészt az Olajbányász, a Falco öt gyorsan dobott ponttal először a meccsen tízpontosra növelte az előnyét. Közel négy perc kellett az első szolnoki kosárhoz, ekkor Rogic kígyózott be, s ziccerezett az elbambuló hazai védők között (63-55). Nem igazán volt tartósan kiemelkedőt nyújtó játékosa a vendégeknek, de nagyot harcoltak, nem hagyták, hogy a Falco idő előtt eldöntse a találkozót. Három perccel a vége előtt hét ponttal tartott előbbre a Szombathely, de ennél közelebb már nem tudott férkőzni ezen az estén ellenfeléhez az Olajbányász. A Falco a remekül játszó Perl Zoltán vezetésével megérdemelten nyerte meg a két csapat első szezonbéli rangadóját.