Szolnoki Olajbányász – KTE Duna Aszfalt 73-76 (17-20, 16-12, 17-23, 23-31)

Tiszaligeti Sportcsarnok. Vezette: Földházi, Frányó, Söjtöry

SZOLNOK: Warner, Kovács, Rudner, Subotic, Cakarun. Csere: Juhos, Pallai, Pongó, Badzim, Zsíros. Edző: Gasper Potocnik

KTE: Wittmann, Thomas, Jaramaz, Kucsera, Karahodzsics. Csere: Horti, Dramicsanyin, Lukács, Lewis, Körmendi. Edző: Váradi Kornél

Okulva a két nappal ezelőtti mérkőzés tapasztalataiból, láthatóan komoly energiákat mozgósított védekezésben a Kecskemét. Elsősorban ennek köszönhették, hogy az első negyed felénél Kucsera triplájával ők vezettek (6-8). A kecskeméti meccsel ellentétben sokkal kevesebb lehetősége volt a szolnokiaknak a távoli dobásokra. A kisemberekre jutó nagy figyelemnek is tudható be, hogy Juhosra kevésbé koncentráltak, így az első szolnoki tripla az ő nevéhez fűződött. A negyed végéhez közeledve Karahodzsics zsákolása és Wittmann két dudaszós, igencsak bravúros hármasa után már 7 ponttal is vezettek a vendégek (11-18).

Továbbra is kellemetlen ellenfél volt a Kecskemét, s bár közel négy percig csak egy-egy kosár esett mindkét oldalon, egyelőre a KTE akarata érvényesült, s nem sikerült visszavenni a vezetést. Persze ami késett, az szerencsére nem múlt el, Rudner indításból dobott hármasával a 17. percben az Olajbányásznál volt az előny (27-25). A két pontból a lefújásig egy megmaradt a nagyszünetre is (33-32).

A fordulás után is egy rendkívül harcos, időnként dacos Kecskemét érkezett vissza a pályára, s ezzel a harcmodorral bizony nagyon megnehezítették Kovács Péterék dolgát. Nem volt szép játék, ellenben kecskeméti bravúrkosár, főleg tripla formájában, annál több (37-45).

Szokásához híven harcolt a Szolnok, igazán kiemelkedő teljesítmény nélkül, csapatként próbálta faragni hátrányát. Ez időnként sikerült, ám ezen az estén nem a szerdai Kecskemétet láthattuk a pályán, s türelmesen játszva újra megléptek ellenfelüktől (47-55).

Lassa, szívósan csökkentette a különbséget az Olajbányász, büntetőkből a 34. perc végére két pontra felzárkóztak Badzimék (59-61). Sőt, a horvát egy szerzett labda után ki is egyenlített.

Ha nem is volt jó meccs, de az izgalomra nem lehetett panasz. Mindkét csapat hatalmasat harcolt, könnyű kosarat senki sem tudott szerezni. Ismét a kecskemétiek, egészen pontosan Wittmann Krisztián tudott csavarni egyet a játék menetén, hatodik (sokadjára emberes) hármasával ismét szökött a KTE (63-68).

Újabb küzdelmes szolnoki felzárkózás jött, sőt, Kovács Péter és Warner kosaraival egyetlen ponttal ismét az Olajbányásznál volt az előny két perccel a vége előtt (71-70). De ismét érkezett Wittmann Krisztián, hetedjére, ezúttal jó kilenc méterről sem hibázott. Egy perchez érve Dramicsanyin büntetőzött pontosan, kettő volt oda. A túloldalon rendkívül nagyvonalúan szemet hunytak a játékvezetők Subotic legyalulásán, pedig tripladobás járt volna érte, így elmaradt az egyenlítés. Ezzel az Olajbányász először a bajnokságban először vesztesen hagyta el saját pályáját, ami a szerdai fölényes kecskeméti győzelmének fényében nagy meglepetés.