Felemás teljesítménnyel, de mentálisan újra erőt mutatva folytatta diadalmenetét a bajnokságban az NHSZ-Szolnoki Olajbányász. Négyből négy!

Lendületesen kezdtek a csapatok, az “ismerkedős” fázisból a hazai gárda jött ki jobban, egy 10-0-ás rohanással vétették észre magukat, a negyed felénél jöhetett is Vidin mester első időkérése. A fejmosás bejött, Lewis triplájával, Subotic 2+1-es akciójával ismét visszamásztunk a soproniak nyakára. Lukács buzzer-beatere nagyon kellett volna, hogy a negyed végén ne legyen újra túlzó a vendéglátók előnye, azonban időn túl esett, így 8 pontos hátranyból indult a második tíz perc.

Lewis szerencsére “hazahozta” a portugál formáját, rajta kívül azonban nem nagyon jöttek a pontok, pontatlan befejezésből, (talán fáradtság okozta) ki nem kényszerített hibából annál több akadt… Ráadásul a gyűrűközeli kísérleteknél akadt a legtöbb baki, ahogyan Portóban is. Ennek megfelelően a félidei szünet hátrányban érte a mieinket, támadásban ismét magunknak okoztunk nehéz perceket, így az edzői intelmek valószínűleg ebből az irányból érkeztek Rudnerék felé.
A fordulás után nem nagyon változott a játék képe, bár az Olajbányász lépésről-lépésre olvasztotta az előnyt, egy hatalmas Pallai-tripla után a vezetést is átvehettük volna, de a megítélt büntető kimaradt. Ebben a tekintetben egyébként a hazaiak teljesítettek rendkívül rosszul, 20 kísérletből eddig 11-et sikerült gólra váltaniuk. Ekkor a játék színvonalára azért érkezhetett nem kevés panasz, mindenesetre a vezetés tudatában valamelyest nyugodtabban fordulhattak Jovanovicsék a záró etapra.
A meccs legfontosabb kérdése újra az, legalábbis az NHSZ-Szolnoki Olajbányász szempontjából, hogy a ziccereket milyen százalékban értékesítjük: mert ez a soproni meccsen sem igazán akart összejönni. Legalábbis 35 percig, a meccs végén futószalagon kezdtek esni a közeli kosarak is, időt is kellett kérnie Potocnik mesternek 4 perccel a lefújás előtt. A végét a mieink bírták jobban, ezzel továbbra is veretlenül száguldanak a hazai pontvadászatban immár négy fordulót követően.