Remek felfogásban, kiváló tempóban kosarazott az Olajbányász, Körmenden a csapatjáték teljesen más szintjét mutatták be, mint a hazai csapat, néhány megingástól eltekintve végig kontroll alatt tartották ellenfelüket Gasper Potocnikék, a győzelem több mint megérdemelt.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 82-93 (24-27, 22-25, 19-17, 17-24)
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Farkas G., Györfy R. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 24/12, Takács 4, Ferencz 5/3, Szavics 17/9, Garrett 15. Cs.: Kiss -, White 17/6, Durázi -, Krivacsevics -.

Olajbányász: Pongó 2, Badzim 19/15, Cummings 7/3, Subotic 17/3, Taiwo 7. Cs.: Solano 11/3, Gilszki 3/3, Rudner 3/3, Zsíros 3/3, Cakarun 21.

Bekezdett a Körmend, az első három támadását egyaránt kosárral fejezte be a hazai csapat, a mieink a Pongó-Badzim-Cummings-Subotic-Taiwo kezdőötössel remekül tartották velük a lépést. Egy Taiwo 2+1-es akció és a második szolnoki tripla – Subotic jegyezte – után a vezetést, mi több, az irányítást is magához ragadta az Olajbányász.

Az az Olajbányász, melynek nevezett keretéből ezúttal Rogic maradt ki. Elképesztő tempóban gyárották ezekben a percekben a kosarakat a mieink, immáron Cakarunnal a palánk alatt sem lassított a tempón az Olaj, a vendéglátók nem igazán találták az ellenszert a szolnoki offenzívára. Aztán furcsa mód éppen Solano beállásával torpant meg kicsit a vendégek gólzápora, újfent a Körmend ragadta magához az előnyt, 17-11-ről repesztettek egy 13-3-as szakaszt Ferenczék. A negyed zárása azonban az Olajé lett, remek tempót diktáltak eddig Potocnik mester fiai.
A második játékrész villámrajtját Solanóék produkálták, a dominikai berántotta egy labdaszerzést követő lefutás után második alley-oopját is, a körmendiek szakvezetője gyorsan ki is kérte a megmentőnek szánt idejét. A kifejezetten hasznosan játszó Taiwo 7 perc alatt a 4. személyi hibáját gyűjtötte be, ez Pallai hiányában az első félidei rotációt igen érzékenyen érintette, ekkor Gaper Potocnik is elérkezettnek látta az időt egy rövid “megbeszélésre”. A vezetőedző egyébként meglehetősen fokozott iramban forgatta az embereit, akik közül így frissen valaki mindig jókor volt jó helyen, a második szándékból szerzett kosarakat tekintve legalábbis biztosan.
A hazaiak Stokes és White kosaraival tartották életben csapatukat, a két amerikai másfél negyed alatt 23 pontot szorgoskodott össze. Ami az Olajbányász oldaláról kitűnik, az pont ennek az ellentettje, Pongóék eddigi 15 mezőnykosarukra 13 gólpassz jutott, a csapatjáték a helyén van. Solano ezekben a pillanatokban pedig igazolta, hogy miért tűnt jó “vásárnak” az előszezonban mutatott játéka alapján, előbb egy visszalépős tripla, majd egy tőle megszokott trükkös és gyors ziccer is bekerült a neve mellé. Egy kisebb körmendi rohamot követően Gilszi dudaszós hármasa intette csendre a hazai szurkolótábort, a félidő előtt pedig Cummings csent labdát, így hatpontos szolnoki előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.
Csendesen pergett le az első két perc a nagyszünet után, de aztán jött Rudner triplája, jött Badzim triplája, a körmendiek pedig hiába húzták szorosabbra a védekezést, nem tudtak olyan közel kerülni az Olajhoz. Olyannyira nem, hogy Badzim újbóli hármasával – a 10. csapatszinten – 10 pont fölé nőtt a difi először a mérkőzés során, nem is csoda, hogy érkezett a hazai időkérés, vagy ha úgy tetszik fejmosás. Savicnál ez be is vált, a szerb kosaras hibátlan mezőnyből, harmadik távoli kísérlete is célba ért. Az első félidő után igen tördeltté vált a játék képe mindkét oldalon, esett is a színvonal, de a lényeg, hogy a mieink pont annyira tartották távol ebben a negyedben is a hazaiakat, hogy azok az egyenlítést azért ne veszélyeztessék. Garrett büntetői zárták a játékrészt, miután 4-5 támadólepattanót biztosan megpróbált visszatenni.
Az utolsó felvonás elején már a vezetésért támadhatott a Körmend, de Subotic és Cakarun remeklésének, na meg a szigorúbbra húzott hátsó alakzatnak és a ki nem kényszerített hazai hibáknak köszönhetően az Olaj visszatornázta a különbséget a megnyutatónak ható, lélektani határt jelentő 10 pont fölé. A körmendi mester minden követ megmozgatott, második idejét is kikényszerítettei az Olaj a körmendi szakvezetésből, ellenállhatatlanul kosárlabdáztak Badzimék, 7 perccel a lefújás előtt 22 gólpassznál álltak. Stokes triplája kozmetikázott az eredményen, de Badzim sem késlekedett sokat a válasszal.
Stokes hármasai ülnek, egymás után szórta az amerikai, gyorsan be is rángatta 10 alá a Körmendet, az utolsó 3 percre így maradt még esélye fordítani a hazaiaknak. Úgy meg végképp, hogy a mieink három egymást követő támadásban is eladták a labdát, de White-ék kinti kísérletei nem estek be, a túloldalon így már csak a büntetővonalról kellett jól célozni, amit meg is tettek Pongóék, momentumokat engedve a Körmendnek, de végig kézben tartva, irányítva a mérkőzést, megérdemelten nyerte meg ezt a rangadót az Olajbányász.