Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 91-83 (21-20, 30-18, 19-20)

Szolnok, Tiszaligeti sportcsarnok, zárt kapuk mögött.

Vezette: Papp, dr. Mészáros, Lengyel

SZOLNOK: Warner 11/3, Kovács 6/6, Rudner 4, Subotic 7/6, Cakarun 24. Csere: Zsíros 3/3, Pongó 9/9, Badzim 18/9, Taiwo 1, Juhos 8, Frank. Edző: Gasper Potocnik

SOPRON: Thompson 9, Elmore 20/12, Fazekas 3, Boriszov 22/6, Padgett 21. Csere: Jogela, Werner 2, Suploa, Halász, Takács 2. Edző: Kosztasz Flevarakisz

Kipontozódott: Marjan Cakarun (37. perc), ill. Tauras Jogela (28. perc)

A sérültek közül Shane Gibson nem, ellenben Pallai Tamás már tudta vállalni a játékot, így ott melegített társaival. Érdekes találkozó várt a két csapatra, ugyanis reális esély mutatkozik arra, hogy a negyeddöntő párosítása is ez lehet, már persze ha az Olajbányász megőrzi első helyét az alapszakasz végéig, Milos Boriszovék pedig nem csusszannak ki a legjobb nyolcból. Merthogy a mezőny felettébb sűrű, igaz, azért reálisan a soproniaknak van a legtöbb esélyük a negyeddöntős pozícióra a Péccsel és az Oroszlánnyal szemben.

James Padgett büntetőivel indult a találkozó, a vendégek centere éppen a két csapat soproni meccsén mutatkozott be jelenlegi csapatában. Padgett az állandóságot vitte ebben az időszakban a játékba, két és fél perc alatt hatszor állhatott a büntetővonalhoz (7-7). Először a negyed közepénél sikerült többször is hibára késztetni a vendégeket, ennek eredményeként öt ponttal elszakadt a Szolnok (16-11). Ezt a fórt egészen a negyed végéig tudta is tartani a házigazda, de az utolsó percben egyetlen pontra felzárkózott az SKC (21-20).

A szünetben kapott instrukciók, na meg Juhos Levente és Roko Badzim pontjai változtattak a meccs képén, s két perc után egy 10-2-es rohanással kicsit megszökött az Olajbányász. Flevarakisz mester két perc után időt is kért, muszáj volt rendezni a sorokat (31-22).

A lendületet sikerült is megfékezni, de lényegesen közelebb nem sikerült férkőzni az Olajbányászhoz, igaz, Jonathan Elmore révén azért rendre ott voltak Cakarunék nyomában a soproniak (41-33).

A félidő végére Rudner duplájával és Zsíros Péter triplájával 13 pontra nőtt a szolnoki előny, amit lefújásig meg is őriztek Warnerék (51-38).

Fordulás után nagy harc volt a pályán, különösen a palánkok alatt volt keményebb a játék, mint elfogadható. Ebből az időszakból nem tudott jól kijönni a Sopron, mert bár Cakarun sokat pörölt a keménykedések miatt, de nem jött ki a sodrából és a nyugalmából a házigazda. Pongóék folyamatosan tartani tudták tíz pont fölötti előnyüket, két perccel a záró negyed előtt Badzim büntetőivel visszaállt a 13 pontos szolnoki vezetés is (67-54).

Szívósan küzdött, s továbbra is igen kellemetlen ellenfél volt a Sopron a záró játékrészben is. Jonathan Elmore két triplával törte meg hosszú pontcsendjét, míg a túloldalon Marjan Cakarunnal nem tudott mit kezdeni Padgett. Viszonylag gyorsan, bő három perc alatt összegyűjtötte az öt faultját a Szolnok, így minden szabálytalanságért dobhattak Supoláék.

A vendégek próbálkozásait mindig vissza tudta verni az Olajbányász, hol Badzim dobott egy triplát, hol pedig Cakarun gyötört be egy duplát. Két triplával az utolsó rohamokat indította két perccel a vége előtt a Sopron, sőt, Padgett kettesével egy 0-8-as rohanással már csak négy pont volt közte 40 másodperccel a vége előtt (87-83). Végül Juhos duplája tett pontot az SKC próbálkozásaira,