A leglényegesebb változás a szerdai hétközi bajnoki fordulóhoz képest az, hogy míg akkor a második helyen álló Olajbányász készülődött aktuális ellenfelére, most ugyanezt a listavezető teszi meg! Bizony, az Alba Fehérvár legyőzése nem csupán a csapat fegyelmezett, tudatos játéka és sima győzelme miatt volt fontos siker, hanem ezzel a tabella élére is ugrottak Kovács Péterék. Kétségtelen, hogy ehhez kellett az addig első Falco KC váratlan hazai veresége is, de a tényen ez nem változtat.

S bizony innentől már, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt a tét talán még nagyobbá vált. Ugyanis kiharcolta magának az esélyt a csapatunk, hogy akár a legjobb helyről kezdhesse meg az áprilisban rajtoló rájátszást.

Persze, ismerve Gasper Potocnik vezetőedzőt, csapatunk a lehető legnagyobb figyelemmel készül szombati ellenfelére, a PVSK-ra is. Az Olajbányász korábbi sikeredzője, Dragan Alekszics  csapata a legjobb nyolcért harcol, s bizony nekik minden győzelem nagyon sokat ér. Ez nyilván komoly motivációs erővel bír, s még akkor is figyelni kell, ha a pécsiek idegenben két siker mellett kilencszer vereséget szenvedtek.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzést élőképpel a Mindigtv Go felületén lehet követni. A játékszabályok betartásáért Tőzsér Dénes, Ádám József és Szilágyi Bálint lesz.