Az első fordulóból elhalasztott rangadóra utazik a Szolnoki Olajbányász Székesfehérvárra. Kovács Péterék a bajnoki tabella második helyén állnak, míg az Alba Fehérvár az elmúlt fordulókban mutatott gyengébb játékának köszönhetően a negyedik-ötödik helyre csúszott vissza. A rájátszásig hátralévő néhány forduló miatt immár minden mérkőzésnek megnőtt a jelentősége, különösen azoknak, ahol a bajnoki tabella hasonló helyén álló csapatok találkoznak.

Kétségtelen, ebből a szempontból a szolnokiak lehetnek nyugodtabbak, hiszen a szombaton Kaposvárott is győztes Olajbányász négy sikerrel áll szerdai vendéglátója előtt. Ha a két régi rivális jelenlegi formáját nézzük, akkor is Gasper Potocnik fiai várhatják nyugodtabban az összecsapást, ám a férfi bajnokság egyik legnagyobb presztízzsel bíró rangadóján a legkevésbé a helyezés és a forma volt eddig sem a számottevő. Pontosan úgy, ahogyan az a valóban nagy rangadókon lenni szokott.

Kétségtelen, a játékosállományt tekintve az Alba Fehérvár igen jól áll. Az egykori szolnoki közönségkedvenc, Vojvoda Dávid mellett a kék-fehéreket erősíti Luka Markovics, Csorvási Milán, Godwin Omenaka, a férfi válogatottban is bemutatkozó fiatal tehetség, Lukács Norbert, valamint öt amerikai légiós. Azaz bőséggel rotálhat Forray Gábor vezetőedző, az más kérdés, hogy egyelőre nem alakult még ki az a szükséges hierarchia, mely a jó csapatjátékhoz nélkülözhetetlen. A légiósok és Vojvoda Dávid egyformán pontszerzők, bármelyikük képes kimagasló támadójátékra, de együtt nem mindig muzsikálnak jól. A legkomplexebb, s talán legnehezebben megfogható amerikaija az Albának Davis, aki a mezőnyben és a palánkok alatt is képes jó játékra. Az a tény, hogy Davisnek be kell segítenie a festékben is, azt mutatja: bizony akadnak gondok a centerekkel. Ahmad, Omenaka és az alig-alig játszó Csorvási Milán bizony eddig csalódást keltett ezen a poszton.

Szolnokon a legfontosabb hír, hogy a legutóbb győztes gárdából Pallai Tamáson kívül mindenki egészséges,  a fiatal bedobó egy bokasérülés miatt hagyja ki a rangadót. A kaposvári siker megmutatta, hogy a csapat a három heti szünet után is őrzi remek formáját és stabilitását, márpedig erre a nagyon ponterős Alba otthonában nagyon fontos lesz. Márpedig az Albának egy újabb vereség nem jár bele hazai pályán, így minden bizonnyal kellően motivált csapat vár az Olajbányászra szerdán 17 órától.

A rangadót Földházi Tamás, Praksch Péter, valamint Györfy Rúben vezeti.