Elsőként az Olajbányász nevében szeretnénk gratulálni a magyar férfi kosárlabda válogatottnak ahhoz, hogy 2017 után ott lesz a 2022-es Európa-bajnokságon! Az pedig külön öröm, hogy ebben kivette a maga részét az Olajbányász irányítója, Pongó Máté, valamint a klub szakmai igazgatója, Pór Péter!

Három hét szünet után folytatódik a férfi kosárlabda bajnokság, csapatunk első meccse a válogatott Eb-selejtezői után egy nehéz idegenbeli összecsapás lesz, mégpedig a Kaposvár otthonában.

A bajnokság elmúlt fordulóinak meglepetéscsapata a somogyi gárda, a pontvadászatot meglehetősen rosszul kezdő alakulat egészen Lazics mester érkezéséig bukdácsolt. Azóta viszont újult erőre kaptak, legyőzték a listavezető Szombathelyt, a Paksot, idegenben pedig az Alba Fehérvárt! Azaz az élmezőny csapatai elvéreztek a kaposvári arénában.

Nem szeretne erre a sorsra jutni Gasper Potocnik együttese, mely az edzések mellett egy edzőmeccset is tudott játszani a szünetben a Jászberény ellenében. Azon még nem lépett pályára az új szerzemény, a legutóbb a Cibona Zagreb színeiben szereplő Shane Gibson. Azt nem tudjuk, hogy a kaposvári meccsre nevezi-e a szakvezetés, mindenesetre vele mindenképpen bővülhet a támadórepertoárja az Olajbányásznak.

A szombat este 18 órakor kezdődő meccsnek a tétje, közeledve az alapszakasz hajrájához, mindkét csapat esetében jelentősnek mondható. Az Olajbányászt minden siker közelebb viszi ahhoz, hogy az első vagy a második helyről kezdje a rájátszást, a Kaposvár pedig két győzelemnyire van csupán a legjobb nyolctól.

Az összecsapást, melyet a MindigTV Go platformján lehet élőben követni, Praksch Péter, Goda László, valamint Sörlei Attila vezeti.