Jászberényi KSE – Szolnoki Olajbányász 78-86 (19-23, 12-24, 28-16, 19-23)
Jászberény, Bercsényi tornacsarnok
V.: Török R., Pozsonyi L., Balogh Gy.

JKSE: Coleman 29/3, Williams 16/6, Garrett 12/9, Füzi, Primorac 11/6. Csere: Brbaklics 10, Czirbus, Ruhák, Katona, Filipovic.
Olajbányász: Warner 5/3, Kovács 7, Rudner 7/3, Subotic 9/3, Cakarun 13. Csere: Pongó 4, Badzim 27/21, Taiwo 2, Juhos 4, Zsíros 8/6

A szomszédvári csaták egyik ismertetőjele, hogy a tabellán elfoglalt hely gyakorlatilag nem számít,  annyira erősek a lelki tényezők. A nyeretlen utolsó házigazda és a tabellán második Szolnok összecsapásán is számíthatott a vendég csapat arra, hogy a légiósai után a játékát is megtalálja a JKSE, azaz nem lesz sétagalopp a meccs.

Így is kezdődött az összecsapás, az első negyedben jórészt a Berényiek tartottak előrébb. Coleman, Garrett és Primorac vezetésével az egyéni megmozdulásokat előtérbe helyezve egy-két ponttal rendre vezettek, az Olajbányásznak csak a végére sikerült előnyre szert tennie (19-23).

A Jászberény ott folytatta a játékot, ahol a másodikban abbahagyta, elsősorban Primorac és Coleman ponterősségére építettek gyakorlatilag mindent. A szolnoki támadójáték színesebb volt, ennek is köszönhető, hogy a negyed közepére sikerült kicsit megtörni a berényiek lendületét. Badzim, Rudner, Pongó és Taiwo kosaraival tíz pont fölé nőtt az Olajbányász előnye (30-41).

Ekkor már egyértelműen a szolnokiak akarata szerint alakult a játék, aminek köszönhetően biztos előnyre tettek szert a nagyszünetig (31-47).

Öt gyors hazai ponttal indult a harmadik negyed, időt is kért gyorsan Gasper Potocnik, nehogy lendületet kapjanak újra a hazaiak. Ha lendületet nem is szereztek az eligazítástól, de kétségtelenül kiegyenlítettebb lett a játék. Ez viszont magában rejtette azt is, hogy egy-egy megingás teljesen nyílttá teheti a meccset. Egy-két védekezési hiba után ez be is következett, Brbaklics kosarával már csak hat pont maradt a szolnoki előnyből (50-56).

A negyed utolsó két percéhez érve tehát nyílt volt ismét a meccs, sőt, egy sportszerűtlen fault után (Warner taktikainak szánt megmozdulását ítélték meg szigorúan) mindössze négy pont maradt az Olajbányász félidei előnyéből (59-63).

Egy 2-9-es rohanással indította a záró játékrészt az Olajbányász, sőt, Badzim triplája után 63-75-nél kért időt a hazai kispad, azaz gyorsan visszaállt az addigi “rend”. Igyekeztek Brbaklicsék becsülettel, de Roko Badzim ismét ihletett formában dobta a hárompontosokat, az újabb, immár hetedik triplájával őrizte a kiharcolt előnyt a Szolnok (68-80).

Így a végjátékra a legfontosabb kérdések eldőltek, ahogyan azt előzetesen sejteni lehetett, a meccsről meccsre egyre jobban összeálló sereghajtó megnehezítette a megyei rangadón az Olajbányász dolgát, de a vendégsikert nem fenyegette veszély.