Kecskeméti TE – Szolnoki Olajbányász 38-51 (13-23, 25-28)

Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Benczúr, Török, Lengyel.

KTE: Wittmann 13/6, Thomas 9, Djeraszimovics 13/6, Kucsera 3, Karahodzsics 6. Cserék: Lewis -, Cserkó K. -, Lukács -, Jaramaz 12/6, Dramicsanin 15/9, Horti 5. Edző: Váradi Kornél

Szolnok: Warner 17/6, Kovács 8/6, Rudner 10/6, Subotic 5, Cakarun 4. Cserék: Pongó 11/3, Gilszki -, Pallai 2, Badzim 17/15, Zsíros 5/3, Juhos 12, Taiwo 5. Edző: Gasper Potocnik

Ezúttal a soproni meccshez hasonlóan ellenállhatatlanul kezdett az Olajbányász, a házigazda kecskemétiek négy perc után más 9 pontos hátrányban voltak (3-12). Jogos volt Váradi Kornélnak, a hazaiak mesterének a mérgelődése, ugyanis nem állították túl nehéz feladat elé a szolnokiakat játékosai a mérkőzés elején. Jól zárt a piros-feketék védelme, nagyon nehezen találták a szolnoki gyűrű felé vezető utat Wittmannék (9-18).

A negyed végéhez érve megtorpant kicsit a szolnoki támadójáték, egészen pontosan a befejezésekbe csúszott némi pontatlanság, így faragni tudott hátrányából a KTE. De az utolsó szó Kovács Péter triplájával az Olajé volt (13-23).

Igyekezett az első szünet után a Kecskemét, érezhetően lábukban volt még a két nappal ezelőtti mérkőzés. Ennek ellenére továbbra is a Szolnok irányított, jellemző, hogy az első időkérése akkor volt Gasper Potocniknak, amikor tíz pontra felzárkózott a KTE (23-33).

A negyed második felére sikerült összeszednie védekezését a Kecskemétnek, a megszerzett labdákból pedig régen látott közelségbe kerültek a vendégekhez a 17. percre (33-39). A rövid hazai feltámadásnak két támadásból Juhos és Badzim vetett véget (33-44).

A félidőig még rá is tudott tenni egy lapáttal az Olajbányász (egyébként is rengeteg pont volt ebben a negyedben), s biztosnak mondható előnnyel vonulhattak Juhosék az öltözőbe (38-51).

A fordulás után sem találta az Olajbányász játékának ellenszerét a Kecskemét, ezen az estén egyszerűen jobb volt a vendéggárda. A negyed közepén egy jó szériával négy egymás után bedobott triplával igyekezett tartani a lépést a vendégekkel a házigazda, ám amikor gond lett volna, azonnal váltani tudott a Szolnok.

A záró tízpercben sem változott érdemben semmi, a különbség olykor átlépte a húsz pontot is, így Gasper Potocnik bőségesen adhatott játékpercet a korábban kevesebben szereplőknek is. Több jó teljesítmény is akadt a szolnokiaknál, Warner, Pongó, Badzim és Juhos mellett Kovács és Rudner is aktívan hozzájárult a biztos győzelemhez.

A változatosság jegyében pénteken ismét összecsap a két gárda, csak ezúttal Szolnokon a Tiszaligetben.