A legutóbbi bajnok, a jelenlegi listavezető, az elsőszámú bajnokesélyes otthonában, Szombathelyen lép pályára szerdán az Olajbányász. A Bajnokok Ligájában vitézkedő Falco a Sopron otthonában elszenvedte első bajnoki vereségét, de ez aligha papírforma, Okorn edző nyilatkozata is azt sejtette a mérkőzést követően, hogy komoly hozzáállásbéli gondok akadtak a sárga-feketéknél. Úgyhogy megroggyanásra aligha számíthatunk Perl Zoltánéktól, ismerve a címvédő szlovén edzőjének habitusát, minden bizonnyal rendet tesz a fejekben, s egy győzelemre éhes gárda áll majd szemben a mieinkkel.

Kétségtelen, hogy győzelmi kényszer ezúttal inkább a házigazdát nyomja majd, persze a mindenkori Szolnok soha nem szeret kikapni Szombathelyen, így motiváció nyilván lesz Kovács Petiéknél is bőséggel.

A Falcoban a három magyar válogatott, Váradi Benedek, Perl Zoltán és Benke Szilárd jelenti a stabilitást, mellettük az irányító Anderson kap meghatározó játékidőt. Ennél sokkal inkább tolonganak a játékosok a palánk alatt. A tavalyról megmaradt De’Quon Lake és honfitársa, Devin Searcy mellett ott találjuk a visszatérő Bruinsmát, a Szolnokon félistenkén szeretett Stahinja Milosevicet, azaz kifejezetten masszívnak tűnik ez a sor. Brunisma ráadásul remek formában kosarazik, a BL legutóbbi fordulójában a legjobban között jegyezték a FIBA statisztikusai.

Azaz nem lesz egyszerű dolga az amúgy egészen kimagasló teljesítményt nyújtó Cakarun-Subotic párosnak, ezen a meccsen bizony nagy szükség lesz a jó teljesítményre Juhos Leventétől és Zsíros Pétertől. Ugyanis igen kemény csatára számíthatnak a palánk alatt a szolnoki magánemberek.

A Falco egyik erőssége, hogy igazából bárki képes ponterős teljesítményre, illetve a kemény védekezésre. Ezt persze nem csupán a hazaiak szlovén mestere, hanem a szolnokiaké is megköveteli, így a két szervezett csapat csatájában nagyon sokat fog számítani a hidegvér és a türelem. Egy biztos, nagyon kell a pont a cserepadról érkezőktől, mert egy-két ember ponterőssége önmagában szerda este még kevés lesz.

Szolnoki oldalon kisebb-nagyobb gondok akadnak, ami egy sorozatterhelés esetében egyáltalán nem meglepő, ez lesz az Olajbányász kilencedik meccse november 30. óta. Ám jelen állás szerint minden kulcsember ott lesz a keretben.

A találkozó december 30-án szerdán 18.30 órakor kezdődik a Savaria Arénában, a játékvezetői hármast Cziffra Csaba, Tőzsér Dániel és Ádám József alkotja.