Egy héten belül a harmadik rangadó vár az Olajbányászra, az Alba Fehérvár és a Debrecen után a Paks lesz az ellenfél a karácsony utáni első napon. Az a Paks, mely a harmadik fordulóban egyszer már legyőzte Kovács Péteréket. Braniszláv Dzunics együttese eddig tizenkét mérkőzést játszott, és kilencszer hagyta el győztesen a pályát. Formájukat talán az mutatja a legjobban, hogy bő egy hete 16 ponttal verték az atomvárosban azt a DEAC-ot, mely megszakította a Szolnok hatmeccses győzelmi szériáját. Szóval egyáltalán nem lesz könnyű dolga a mieinknek, ha vissza akarnak térni a győzelmek útjára.

Vasárnap az M4 Sport élő közvetítésében találkozik a két gárda, azaz az Alba után ismét országszerte követhető majd a forduló legizgalmasabbnak ígérkező meccse.

A vendégek játékának a kulcsa Lóránt Péter, a lassan veteránkorba lévő centernek a 14,8 pontos átlaga a legjobb a paksiak közül, igaz, eddig csak öt mérkőzésen játszott betegség, illetve sérülés miatt. Mellette Jackson, Shepard, Capers és Eilingsfeld az ASE legjobbja. Legutóbb a Debrecen legyőzésekor Lóránt nem játszhatott, arról egyelőre nincs hírünk, hogy Szolnokon pályára léphet-e. Mindenesetre addig, amíg a Szolnok szerdán bajnokit játszott, a paksiak a tiszaligeti derbire készülhette, tehát ők lesznek a pihentebbek.

Akár játszik Lóránt, akár nem, a Paks képes a jó játékra, gyors, átmeneti játékra építő rendszerüknek idehaza éppen Dzunics számít a legismertebb képviselőjének. Az biztos, hogy a debreceni forma nem lesz elegendő a szolnokiaknak a sikerhez, de remélhetőleg az volt a kisiklás, s Zsíros Péterék a sikerek számát szaporítják vasárnap.

Hazai oldalon mindenki rendben, a Debrecenben két technikai miatt kiállított Subotic a szabályok szerint játszhat, nem kell nélkülöznie kulcsemberét Gasper Potocniknak.

A meccs vasárnap 18.15-től kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti. A találkozón a Benczur Tamás, Farkas Gábor, Török Róbert játékvezetői trió fújja majd a sípot.