Nem örülhetett túl sokáig az Olajbányász az Alba Fehérvár legyőzésének, bár a nagy ellenfél elleni siker azért még sokáig melengeti a szurkolók szívét. Azonban a csapatunkra máris kőkemény mérkőzés vár, mégpedig a kimondva is érmes helyezésekre hajtó DEAC csapatának otthonában.

Tóth Ádámék ellen még azelőtt játszottunk, mielőtt elérte volt a keretet a koronavírus-fertőzés. A Tiszaligetben végig vezetve győztünk, mégpedig Angelo Warner remek játékával 88-76-ra. Azóta sok minden változott, Gasper Potocnik csapata egyre több tiszteletet vív ki eredménysorával, a DEAC viszont sérülések miatt több kellemetlen vereségbe is beleszaladt. Például a Sopron is győzött az Oláh Gábor utcában, ami azért nem papírforma eredmény.

Ráadásul kiesett a legjobbjuk, Stefan Moody, akit súlyosabb sérülése miatt akár hónapokra is nélkülözhetnek. Helyére az Alba Fehérvárral bajnoki címet szerző Ronald Moore-t szerződtették. Első fellépésén Pakson nem villogott a Moodyhoz hasonló teremtű játékmester, persze túl sok ideje nem volt összeszokni társaival.

Az Olajbányász egyik nagy erőssége a centerjátéka, a Cakarun-Subotic páros alighanem a bajnokság egyik, ha nem a legjobbja. Hozzájuk hasonló éppen Debrecenben található, Tóth Ádám, Hines és Drenovac ugyancsak remek játékosok, utóbbi kettő ráadásul megállja a helyét a triplavonalon túl is. A külső sorban Moody nélkül talán nem olyan veszélyes a DEAC, ezért aztán a Guyton, Polyák, Somogyi sorhoz úgy kellett a rutinos Moore, mint egy falat kenyér. Az erőviszonyok kiegyenlítettnek tűnnek, talán a rangadón aratott siker szárnyán sikerül folytatni a hatmeccses győztes szériát.

A mérkőzést szerdán 18.30 órától rendezik Debrecenben, zárt kapuk mögött. A találkozón a sípot a Praksch Péter, Nagy Viktor, Goda László játékvezetői hármas fújja.