Az Alba-Fehérvár érkezik a Tiszaligetbe, ez önmagában elegendő normál helyzetben, hogy megteljenek a lelátók. Most két ok miatt is garantált lenne a teltház, s ezek közül legnagyobb örömünkre az egyik az Olajbányász eddigi szereplése. Gasper Potocnik együttese ugyanis kiválóan játszik, zsinórban öt meccset nyertek Kovács Péterék, s éppen az Alba előtt állnak a táblázat második helyén. A másik ok az Vojvoda Dávid visszatérése Szolnokra. Az Olaj egykori közönségkedvence egy rövid olasz kitérő után Fehérvárra szerződött, azaz a két évvel ezelőtti csapatkapitány most a legnagyobb ellenfél kulcsembereként érkezik a Ligetbe.

Az, hogy ki az esélyese ennek a mérkőzésnek, tulajdonképpen soha nem lehetett előre tudni. Egy rangadó éppen attól rangadó, hogy ott bármi előfordulhat. Ám ettől függetlenül is nehéz megjósolni, mit hoz a két gárda összecsapása. Az Olajbányász rendkívül kiegyensúlyozott az idén, kemény védekezés, szervezett támadójáték jellemzi a csapatot, s ami különösen fontos: öt-hat pontszerző is akad mindig, ami megnehezíti az ellenfelek dolgát.

Az Alba-Fehérvár annak ellenére áll 5-1-es mérleggel a tabella harmadik helyén, hogy még egyszer sem tudott teljes kerettel kiállni. Hol a koronavírus, hol pedig sérülések hátráltatták Forray Gábor vezetőedzőt a munkában. Az Alba ennek ellenére egyetlen vereséget szenvedett el, igaz, ez az eredmények ismeretében felettébb meglepő. Ugyanis Oroszlányban botlottak Vojvodáék, miközben látványosan könnyedén győzték le a Paksot.

A fehérváriaktól biztos hiányzik Csorvási Milán és Luka Markovics, azaz a magyar sor két fontos láncszeme. Igaz, ők eddig sem voltak, nélkülük nyeri a meccseit az Alba. A fehérváriak a hiányzók miatt inkább a külső posztokon erősek, Vojvoda Dávid képességeit aligha kell a szolnokiaknak bemutatni, de Curry és Davis is képes kiváló megoldásokra. Az a furcsa helyzet amúgy a fehérváriakkal, hogy nem is igazán ismerjük, mit tudnak, lévén még nem is játszott együtt a teljes keret. Így minden egyes visszatérő változtathat a játékukon.

Az biztos, hogy igen kemény sorozatot futnak Vojvodáék, sorozatban a Paks és a Körmend után a harmadik rangadójukra készülnek.

Nagyon jó leírni: szolnoki oldalon minden rendben a csapat háza táján. A csapat jól teljesít, meccsről meccsre markánsabb játékot nyújtanak Marjan Cakarunék. Valami hasonlót vár el a szakvezetés szombaton is, s ez akkor is így van, ha a bajnokság egyik legjobb csapata, az Alba lesz az ellenfél. A legfontosabb, hogy van mire alapozni, van miért bizakodónak lenni. Már tényleg csak azon kesereghetünk, hogy ezt a remeknek ígérkező meccset a koronavírus-veszély miatt zárt kapuk mögött rendezik meg.

Az Olajbányász – Alba Fehérvár rangadót az M4 Sport+ élőben közvetíti. A mérkőzést Földházi Tamás, Tóth Cecília és Söjtöri Tamás vezeti.