Nincs könnyű helyzetben a Jászberény gárdája. Nem elég, hogy az Olajbányászhoz érkezik, ahol még nem nyert bajnokit soha, még alaposan meggyengült a játékosállományuk is a koronavírus miatt, sőt, az edzőjük is távozott. Így aztán öt-hat felnőtt játékossal, valamint az U20-sokkal kell kiállnia a “szomszédvári” csapatnak, ami az eredményeiken meg is látszik. Itt most számukra a lehetőség szerinti tisztes helytállás a tét, valljuk be, még teljes kerettel sem ők lennének a találkozó esélyesei.

Pláne úgy, hogy az Olajbányász remek formában várja a megyei vetélytársat, zsinórban négy győzelemmel (közte három idegenbeli) joggal lehetnek magabiztosak Zsíros Péterék. Persze Szolnokon nem azért fut most jól a szekér, mert akár egyetlen meccset is túlzott magabiztossággal várna a szakmai stáb, vagy éppen  játékosok. Az idei Olajbányász igazi csapat, mely védekezésben és támadásban is szervezett, tudatos kosárlabdát játszik.

Így hat tétmeccs után már kirajzolódik, hogy a Warner, Cakarun, Subotic, Badzim tengely rendkívül erős, Kovács Péter egyre jobb formában, s ponterősen kosárlabdázik, Juhos Levente sérülése is a múlté, Zsíros Péter harcossága elképesztő, s akkor még nem beszéltünk a válogatottba visszakerült Pongó Mátéról, aki minőségi helyettesítést jelent az irányító poszton. Rudner Gábor a rotáció meghatározó tagja, míg Pallai Tamás és Samuel Taiwo egyre komolyabb feladatokat kap a szakvezetőktől.

Bár fél szemmel alighanem mindenki már a szombati Alba Fehérvár elleni rangadóra figyel, azért ne legyen kétségünk: felkészülten várja az Olajbányász a JKSE-t.

A találkozó 18 órakor kezdődik a Tiszaligetben, zárt kapuk mögött. A szabályok betartására a Tőzsér Dénes, Csabai-Kaskötő Brigitta, valamint Kovács Nimród játékvezetői hármas ügyel.

Aki élőben szeretné nézni a meccset, a Mindigo TV felületén teheti meg.