Végre ismét tétmeccsre készülhet október 10. után a Szolnoki Olajbányász, miután gyakorlatilag a teljes csapat átesett a koronavírus-fertőzésen. A mögöttünk hagyott héten már két edzőmeccset is játszott Gasper Potocnik együttese, mely a Zalaegerszeg ellen még kicsit talán rozsdásabban mozgott. Ám a Szeged ellen lényegesen jobban játszottak Cakarunék, s visszatérhetett az első meccset kisebb sérülés miatt kihagyó Roko Badzim is.

Most újra ez a két csapat találkozik egymással, immár tétmérkőzésen Szegeden. A tiszaligeti edzőmeccsen mindkét gárda nélkülözött játékost, a szegedieknél Govens, míg szolnoki oldalon Gilszki Erik, Juhos Levente, Pallai Tamás, Pongó Máté és Samuel Taiwo nem léphetett pályára.

Hétfőn viszont szinte bizonyos, hogy már teljes keretekkel áll fel a két csapat, azaz izgalmas összecsapásra van kilátás az eddig remeklő Szeged otthonában. Merthogy Szrecsko Szekulovics csapata már nem ugyanaz, mint a tavalyi gárda. Ez az együttes a sokadvirágzását élő Govens leigazolásával, valamint a jó légiósválasztásának köszönhetően bizony kellemetlen ellenfele mindenkinek, két vereségük mellett már négyszer győztek a bajnokságban. Govens mellett Brown és Dzeletovics a házigazda játékának a kulcsa, mellettük egy remekül lepattanózó fiatalembert szerződtetett a SZEDEÁK Dickey személyében. Velük egy amolyan igazi szekulovicsos korsárlabdát játszanak, azaz viszonylag kevés kontroll, annál nagyobb szabadság az alkotni tudó embereknek.

Ennél sokkal összetettebb, szervezettebb csapat az Olajbányász, mely eddig mindössze két tétmérkőzést tudott játszani az idényben. A DEAC legyőzése után Pakson a végjátékban maradtak alul a szolnokiak. Az edzőmeccseken és a bajnokikon az is látszott, hogy fegyelmezett, keményen védekező csapatot rakott össze Gasper Potocnik, így lényegében két teljesen más felfogásban kosárlabdázó gárda találkozik hétfőn.

Jó hír szolnoki oldalon, hogy a válogatottal Szlovéniába utazó, onnan idő előtt hazatérő magyar válogatott irányítója, Pongó Máté is ott lehet a pályán, úgyhogy Juhost leszámítva teljes kerettel próbálja megszerezni a két bajnoki pontot az Olajbányász. Mit is mondhatnánk erre? Hajrá fiúk!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik zárt kapuk mögött, a találkozót élőben a Mindigo TV felületén lehet követni.