– Az edző kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy ismerje a magyar bajnokságot és nemzetközi kupa tapasztalattal bírjon. Gasper személyében egy rendkívül elhivatott, szakmailag felkészült vezetőedzőt ismertünk meg. A rendszerében minden játékosnak meg kell küzdenie a játékpercekért. Ezért is fontos, hogy fiatal játékosaink önbizalommal és fejlődni akarással kezdjék meg a szezont a kezei alatt, hiszen rajtuk és az elvégzett munkán múlik a csapatba való beépítésük – mondta a vezetőedzőről Csősz Tamás, a klub ügyvezetője.

Gasper Potocnik (40) a fiatal szlovén edzőgeneráció képviselője. Vezetőedzőként irányította a Skofja Loka és az Elektra Sostanj együtteseit majd a Krka-nál dolgozott. Utóbbi csapattal 2013-ban szlovén bajnok lett. Volt edző az Union Olimpiánál, s másodedzőként a szlovén válogatottat segítette két Európa-bajnokságon. Több nemzetközi kupasorozatban irányította csapatait.

– Elsőként szeretnék köszönetet mondani az Olajbányász menedzsmentjének a bizalomért – nyilatkozott az Olajofficial.hu-nak Gasper Potocnik– Tisztában vagyok azzal, hogy a sport, s ezen belül a kosárlabda helyzetét is befolyásolja a koronavírus-járvány. Még nem tudjuk, melyik csapat miként reagál a változó gazdasági helyzetre, várhatóan mindenütt kisebb-nagyobb mértékben csökkenni fog a játékosokra fordítható keret. Mindazonáltal ebben a szituációban még többet kell dolgoznunk, s ezt meg is tesszük! A célunk, hogy a munkánkkal és a játékstílusunkkal egy olyan csapatot építsünk, amelyik elnyeri a szurkolóink bizalmát.