Voltak pillanatok, mikor úgy tűnt, elolvad az NHSZ-Szolnoki Olajbányász harmadik negyedben szerzett csaknem húszpontos előnye, de a végjátékban jobban fókuszáltak, így sorozatban harmadik bajnokijukat megnyerve utazhatnak a piros-feketék a nemzetközi kupaporond nyitányára Portugáliába.

Nehezen indult a mérkőzés, a Szeged jóval többet kezdeményezett, jobban is akart, de az első tíz perc után mégis egállal fordultak a felek, elsősorban a Lukács Norbert vezette cseresornak köszönhetően. A második negyedet ott folytatta az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, ahol abbahagyta, egy 6-0-ás rohanás után kénytelen volt kikérni első idejét az SZTE-Szedeák edzője.

Ekkor látszott, hogy a Vidin-védekezés elkezdett működni a hazaiak többnyire streetball elemeket felvonultató támadójátéka ellen, innentől ugyan bőven látótávolságban maradtak Lewisék, de az előnyük állandósult.

A már említett Marcus Lewis a második félidőben elkezdett komolyan felpörögni, bravúros villanásaival egyrészt bemutatta, hogy miért is látott benne fantáziát a vezetőség, másrészt az utolsó játékrészre sem ő, sem csapata nem hagyott kérdést a győztes kilétét illetően. Hisz a meccs ugyan 40 percig tart, 17 pontos fórt azonban egy ilyen lendületben lévő gárda látszott, hogy nem fog/tud elszórakozni.

Ettől a záró játékrész még horrorba hajlóan, 8-0-ás futással indult, Vidin mester jelezte is az övéinek, hogy húzni kell a koncentráción. Az első szolnoki kosárra két és fél percet kellett várni, Subotic lélektanilag jobbkor be sem találhatott volna, de a folytatás is komoly küzdelmet hozott, a vendéglátók egyáltalán nem akarták feladni az összecsapást.

Az Olajbányász azonban a 32-11-re megnyert harmadik negyede után kitartott, így három éles bajnokit győzelemmel zárva hangolt a nemzetközi kupára, melyet jövő hét szerdán kezdenek meg az FC Porto vendégeként.