De ez már a bajnoki címért! Az Arconic-Alba Fehérvár elleni döntőbe jutás is élményszámba ment, pályahátrányból, papíron esélytelenebbként, cserébe elképesztően komoly mentális erőt és kohéziót mutatva, a közönség rég nem látott szintű támogatása mellett.

A fentiek pedig a döntőre is állnak, annyi módosítással, hogy az utóbbi évek sikercsapata, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely zsinórban az ötödik bajnoki címére hajt, otthonában veretlenül abszolválta az alapszakaszt, a rájátszásban pedig előbb a Budapesti Honvéd SE, majd a Zalakerámia ZTE KK gárdáját ütötte ki három-három meccsen, átlagosan 36 pontos különbséggel…

Persze az NHSZ-Szolnoki Olajbányász a jelenlegi formájában az említett két csapathoz képest ég és föld, mind a pályán mutatott játékot, mind tudatosságot, mind a rotáció mélységét tekintve. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy az a flow, az a lendület, amiben most Oliver Vidin csapata van, az elementáris erővel bírhat, és hiába a papíron komolyabb játékoskeret a nyugati végeken, ez akár párharcot befolyásoló tényező is lehet.

Az első meccs megadhatja az alaphangot a továbbiakhoz, ám az elődöntőben sem feltétlenül ez számított, hanem az, hogy a piros-feketék tudtak alakítani a játékukon, kihasználták az ellen gyengeségeit, remekül feltérképezték a szemben álló felet. Parázs küzdelem lesz, az biztos!

Szombaton kezdődik tehát a döntő Szombathelyen, rendhagyó időpontban ugyan, de a 19:45-ös feldobást az M4 Sport+ csatornán lehet élőben követni.